Rethink Food & Venue

Welk niveau van creativiteit vertoont de jonge generatie bij het ontwikkelen van vernieuwende concepten, benaderingen en implementatiestrategieën voor foodservices binnen een geheel nieuw conferentiecentrum? Met die gedachte heeft Publique aansluiting gevonden bij Hotel Management School Maastricht die met een projectgroep vierdejaars studenten deze uitdaging is aangegaan. Het project wordt ondersteund door Vermaat, specialist in horeca op maat.

‘AI en big data onmisbaar voor het F&B-concept van de toekomst’

IMG_0841 960x640
Laurien Kok - Hotel Management School Maastricht

‘De definitie van duurzaamheid mag scherper’

De vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht spraken voor hun project Rethink Food & Venue Laurien Kok die op hun school Facility Management doceert en expert circulaire economie is. Er is nog een lange weg te gaan volgens haar om tot een duurzaam voedselsysteem te komen.

Congressen | 12-8-2024

luca-consoli

'Er is geen goed en fout bij het maken van foodkeuzes'

De vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht spraken voor hun project Rethink Food & Venue met Luca Consoli, universitair docent wetenschap en samenleving aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Food&Business | 5-8-2024

Karel Raymakers - Chef Centraal

‘Lokaal en duurzaam voedsel heeft een grotere rijkdom aan smaak’

De vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht spraken voor hun project Rethink Food & Venue eigenaar Karel Raymakers van de Amsterdamse horecagroothandel Chef Centraal. Zijn missie is de voedseltransitie in de horeca te laten plaatsvinden. 

| 29-7-2024

Tim Elfring van Phood Farm

‘Hyperlokaal eten is een enorm unique selling point’

De vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht brengen voor hun project Rethink Food & Venue een bezoek aan Phood Farm. Medeoprichter Tim Elfring geeft ze een rondleiding in zijn boerderij en vertelt over het aquaponics systeem waarmee het bedrijf werkt.

| 22-7-2024

Machiel Reinders

‘Je kunt rond eetgedrag al veel bereiken door niet met het vingertje te wijzen’

Machiel Reinders onderzoekt hoe voedingskeuzes tot stand komen en hoe je deze beïnvloedt of verandert. "Ons onderzoekscentrum wordt voornamelijk ingehuurd door de Nederlandse overheid en de Europese Unie, maar ook het bedrijfsleven weet ons te vinden." Ook onze vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht hebben voor hun project Rethink Food & Venue de weg naar de gedragswetenschapper van Wageningen University gevonden.   

| 15-7-2024

Lennert Hogenes

'Gezonde voeding is tegenwoordig bij elk bedrijf wel een topic’

Vermaat weet als huiscateraar van MECC Maastricht en met een sterk portfolio in leisure- en travel-locaties wat komt kijken bij het cateren van een congrescentrum en in te spelen op zowel huidige trends als voor te sorteren op verwachtte eisen en wensen. Onze studenten doen dan ook graag aan brainpicking op locatie.

Congressen, Beurzen | 8-7-2024

Peter Scholte - Chefkok Koninklijke Jaarbeurs

‘De mens geeft toegevoegde waarde aan het eten, een robot kan dat niet’

Vier vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht gaan in een serie in gesprek met foodexperts over de catering van het congrescentrum van de toekomst. Deze week Peter Scholte, chef-kok van Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. 

| 1-7-2024

Luc Kusters deelt zijn visie in Bolenius

‘Alles is te verwaarden en op te eten’

Vier vierdejaarsstudenten aan de Hotel Management School Maastricht gaan in het kader van de catering voor het congrescentrum van de toekomst in gesprek met chefkok Luc Kusters, eigenaar van trendsettend duurzaam Dutch Cuisine restaurant Bolenius.

| 24-6-2024