Adverteren

De economische impact van de volledige livecommunicatiemarkt is nooit volledig gekwantificeerd. Echter, voor de zakelijke evenementenmarkt - bestaande uit beurzen, congressen, vergaderingen en bedrijfsevenementen – zijn er cijfers over 2019 verzameld door Respons en Leisure Advies in opdracht van het Eventplatform.

9,1 miljard euro

In dat jaar genereerde de zakelijke evenementenmarkt een directe omzet van € 5,2 miljard. Aan indirecte bestedingen kwam daar € 1,3 miljard bij en inclusief afgeleide omzet werd de totale omvang vastgesteld op € 9,1 miljard.

In termen van werkgelegenheid was de zakelijke evenementenmarkt in 2019 goed voor 71.000 banen, met een toevoeging van nog eens 65.000 gerelateerde banenbuiten de directe sector.

Deze indrukwekkende cijfers worden alleen maar imposanter als ook de economische impact van andere type evenementen kan worden toegevoegd.

Doelgroepen

Publique richt zich primair op de hele decision making unit rondom de inzet van livecommunicatie. Iedereen die beroepsmatig betrokken is bij het inzetten van evenementen als onderdeel van strategieën voor marketing, branding, communicatie, personeelsbinding en  klantbetrokkenheid.

In Nederland zijn er naar schatting 525.000 decision makers regelmatig betrokken bij het initiëren van livecommunicatie-activiteiten. Je vindt onder deze opdrachtgevers een grote variatie aan functies. Daarnaast zijn binnen een bedrijf diverse functionarissen betrokken in het beslissingstraject rondom de inzet van evenementen. Volgens onderzoeksbureau Gartner bestaat een ‘typical buying group’ in de B2B-sector uit 6 tot 10 personen.

De secundaire doelgroep van het platform bestaat uit

• Professionals die evenementen organiseren voor de eigen organisatie, voor opdrachtgevers of voor eigen rekening en risico.

• Regisseurs van inhoudelijke programma’s en eventbelevingen en ontwerpers van 3D-merkomgevingen.

• Leveranciers die producten of diensten aanbieden die nodig zijn voor de organisatie van evenementen en locatiehouders.

 

Wil je weten hoe je jouw bedrijf of product kunt profileren bij deze doelgroepen?

Neem contact op met:

Director of Sales

Marcel den Hoed
marcel@zynchrone.com