Aandacht voor duurzaamheid bij congres- en evenementenlocaties toegenomen

Nationale Duurzaamheidsmonitor 2024
Philip Harting - voorzitter AUMA

Duitse beurzenbranche kijkt optimistisch vooruit

Het huidige organisatorenonderzoek in Duitsland consolideert de positieve trend van het begin van het jaar. De Duitse beurssector kijkt met vertrouwen uit naar de tweede helft van het beursjaar en naar 2025. Bijna driekwart van de beursorganisatoren in Duitsland verwacht dat hun beurstitels zich minstens even goed of zelfs beter zullen ontwikkelen dan de internationale concurrentie. Dit is het resultaat van een eerste evaluatie van het jaarlijkse onderzoek onder Duitse beursorganisatoren.

Beurzen, Live Industry Dashboard | 12-6-2024

Toverland Flaming Feather tafelen

Toverland en Hoenderdaell scoren de hoogste NPS

Er zijn grote verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria van Nederland. Toverland en Hoenderdaell scoren de hoogste NPS. SEA LIFE en Dolfinarium de laagste. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6.000 Nederlanders.

LiveWire, Live Industry Dashboard | 10-6-2024

ICCA Ranglijst 2023 congreslanden en congressteden

Azië weer terug in de top van de ICCA-ranglijst van congreslanden en -steden

De internationale congresmarkt in Azië toonde in 2023 weer tekenen van herstel en daarmee is weer aansluiting gevonden bij de rest van de wereld, zo blijkt uit de nieuwe ranglijst van congreslanden en congressteden die ICCA op 13 mei heeft gepubliceerd. Met 10.187 geregistreerde internationale congressen volgens de ICCA-normen is de markt nog lang niet op het pre-Covid niveau van zo'n 14.000 roulerende kennisevenementen. 

Congressen, Live Industry Dashboard | 13-5-2024

De Nederlandse Congres&Vergadermonitor 2024

Publique lanceert de Nederlandse Congres-&Vergader Monitor

Publique, platform voor livecommunicatie, introduceert de Nederlandse Congres&Vergader Monitor. Dit jaarlijkse onderzoek gaat inzicht geven in de bezettingsgraden, opbrengsten en kosten van zalen in gespecialiseerde meeting venues en hotels. Voor de deelnemende congres- en vergaderlocaties is het een benchmarking-tool om de eigen prestaties af te zetten tegen concurrerende venues. 

Live Industry Dashboard | 8-4-2024

Dineke Philipse

‘Deel kennis en data en zoek de samenwerking’

De markt heeft grote behoefte aan data. Juist locaties mogen wel wat minder terughoudend zijn met het leveren van de informatie, het delen van kennis en meer samenwerken, zegt Dineke Philipse, verenigingsmanager van CLC-Vecta en coördinator Yoin excellent meeting places. 

Live Industry Dashboard | 3-4-2024

Glastonbury Festival

Glastonbury Festival genereert 168 miljoen pond voor Britse bedrijven

Uit een economisch rapport over het Glastonbury Festival blijkt dat het evenement in 2023 ongeveer 168 miljoen Britse pond (195 miljoen euro) aan inkomsten genereerde voor Britse bedrijven, waaronder 32 miljoen pond (37 miljoen euro) voor lokale bedrijven in Somerset.

Live Industry Dashboard, Festivals | 25-3-2024

UFI Partners Benchmark Survey

UFI publiceert derde Industry Partners Benchmark

Beursorganisatoren en beurslocaties verwachten in toenemende mate dat leveranciers met innovatieves komen. Dit is de belangrijkste bevinding uit de derde editie van de Industry Partners Benchmark Survey, uitgegeven door UFI, de wereldwijde vereniging van de beursindustrie.

Live Industry Dashboard, Beurzen | 16-2-2024

Livecom Alliance European Industry Survey 2023

Meer projecten, maar minder omzet voor livecommunicatiebedrijven

Meer projecten, maar minder omzet ten opzichte van 2019. Dat is de conclusie uit onderzoek onder de livecommunicatie-bureaus en -leveranciers die zijn aangesloten bij de Europese LiveCom Alliance. De uitdaging voor 2024 is hoe om te gaan met meer projecten in een krappe arbeidsmarkt en met stijgende kosten.

Company events, Live Industry Dashboard | 14-2-2024