Welkom bij de Nederlandse Congres&Vergader Monitor

De Nederlandse Congres&Vergadermonitor 2024
Stef Driessen

‘Zakelijke en toeristische bezoeken worden steeds vaker gecombineerd’

Al elf jaar doet Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, doorlopend onderzoek naar de vooruitzichten en de ontwikkeling van marges in de gastvrijheidsindustrie. Dat zijn hotels, restaurants, vakantieparken, themaparken maar uiteraard ook locaties voor zakelijke evenementen. 'Die zakelijke evenementen zijn zeer belangrijk voor de kennisontwikkeling en het welzijn in Nederland.’

Congressen | 14-5-2024

Riemer Rijpkema

‘We willen het gebruik van de zalenmarkt inzichtelijk maken. Of moeten we eventruimte zeggen?’

Riemer Rijpkema nam in 2022 afscheid als directeur van CLC-Vecta maar is nog volop betrokken bij de livecommunicatiebranche, onder meer als voorzitter van Gastvrij Nederland. Én als expert vanuit de branche bij de Nederlandse Congres- en Vergadermonitor. ‘We weten nu te weinig van deze omvangrijke markt om deze te kunnen duiden.’

Congressen | 29-4-2024

De Nederlandse Congres&Vergadermonitor 2024

De Nederlandse Congres&Vergader Monitor

Van een succesvol pilotproject dat door corona geen opvolging kreeg, tot een breed gedragen onderzoek naar de kengetallen voor zaalverhuur. De afgelopen maanden is een nieuw benchmark-onderzoek ontwikkeld door een gevarieerde selectie van ervaren partners.

Nederlandse Congres&Vergader Monitor | 3-4-2024

Dineke Philipse

‘Deel kennis en data en zoek de samenwerking’

De markt heeft grote behoefte aan data. Juist locaties mogen wel wat minder terughoudend zijn met het leveren van de informatie, het delen van kennis en meer samenwerken, zegt Dineke Philipse, verenigingsmanager van CLC-Vecta en coördinator Yoin excellent meeting places. 

Live Industry Dashboard | 3-4-2024

Stephan Stokkermans

Hospitality kan eindelijk zijn plaats aan tafel claimen

Grand Hotel Huis ter Duin is een sterke independent in de hotelbranche. Algemeen directeur Stephan Stokkermans over de trends in de markt en het nieuwe bewustzijn. “Er is meer besef dat de vergader- en congresmarkt uiteindelijk ook gewoon een lust kan zijn.”

Nederlandse Congres&Vergader Monitor | 3-4-2024

Robert Spakman & Marco Kole

Reviews zijn een sterke marketingtool

Robert Spakman en Marco Kole zijn al tien jaar actief met MeetingReview, de vergelijkingssite voor meeting-, congres- en eventlocaties. De rol en acceptatie van reviews is in die periode sterk toegenomen, constateren ze. Ook geeft het platform een indicatie van de trends in de markt.

Nederlandse Congres&Vergader Monitor | 3-4-2024