Mojo en Eurojackpot gaan nog meer samenwerken rond festivals

Mojo-Eurojackpot-Pinkpop
Festivals_afgelast

Zeker 60 muziekfestivals in Nederland dit jaar afgelast

Ruim zestig festivals met meer dan drieduizend bezoekers gaan in 2024 niet door. Een record, de coronajaren niet meegeteld. Er zijn wel dertig nieuwe festivals bijgekomen, maar het evenwicht is weg. Festivals kampen met hogere kosten en de toenemende regelgeving.

Festivals | 20-6-2024

RX Colleqt

RX biedt Colleqt QR-technologie waarmee exposanten leads kunnen genereren

Eventorganisator RX komt met de Colleqt QR-technologie. Daarmee kunnen bezoekers van de evenementen van RX meer te weten komen over exposanten en producten. Ook kunnen ze hun contactgegevens delen door QR-codes op stands of productzones te scannen met hun smartphone. Zo kunnen exposanten gemakkelijk leads genereren.  

Beurzen, Congressen, Festivals | 19-6-2024

Easyfairs-sustainability-report

Easyfairs publiceert eerste duurzaamheidsjaarverslag

Easyfairs heeft zijn eerste duurzaamheidsjaarverslag Act for the Future gepubliceerd. Daaruit blijkt ondermeer dat het eventbedrijf zijn CO2-voetafdruk sinds 2019 met een derde heeft verminderd. 

Congressen, Beurzen, Festivals | 19-6-2024

unnamed (8)

Ikea zet reusachtige slaapkamer neer tijdens Lowlands

Ikea biedt dit jaar op het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen Drömland: een gigantische slaapkamer waar bezoekers kunnen uitrusten en opladen. Drömland is van 16 tot en met 18 augustus te vinden op Planet Paradise.

Festivals | 18-6-2024

Self-service-bar

The O2 krijgt zelfbedieningsbars

The O2 krijgt zelfbedieningsbars met de 'Just Walk Out'-technologie van Amazon om de gastervaring in deze Londense arena te verbeteren.

Festivals, Congressen | 17-6-2024

Latitude

Barclays schort sponsoring festivals Live Nation voorlopig op na protesten

Barclays trekt zich voorlopig terug als sponsor van de Britse festivals van Live Nation, waaronder Latitude, Isle of Wight en Download. De bank heeft dat besloten na protesten van artiesten en fans over het feit dat ze klanten bedient die militaire voorraden aan Israël leveren.

Festivals | 17-6-2024

Glastonbury

Waarschijnlijk geen Glastonbury festival in 2026

Glastonbury wordt zeer waarschijnlijk in 2026 niet gehouden. Organisator Emily Eavis suggereert dat het festival een jaar overslaat om de grond van het terrrein waar het gehouden wordt rust te geven.

Festivals | 14-6-2024

layluna-amsterdam-festival

Festival Layluna doet aangifte tegen vlogger na verspreiden beelden islamitische vrouwen

Het Amsterdamse festival Layluna gaat aangifte doen tegen  vlogger Youness Ouaali die via sociale media had opgeroepen moslima's die zich in zijn ogen ongepast gedragen te filmen. Na zijn oproep via Snapchat werden zondag tijdens het festival zonder toestemming dronebeelden op het terrein gemaakt. Het is niet bekend van wie deze afkomstig zijn.

Festivals | 14-6-2024