Live Industry Dashboard

Publique lanceert de Nederlandse Congres-&Vergader Monitor

De Nederlandse Congres&Vergadermonitor 2024

Publique, platform voor livecommunicatie, introduceert de Nederlandse Congres&Vergader Monitor. Dit jaarlijkse onderzoek gaat inzicht geven in de bezettingsgraden, opbrengsten en kosten van zalen in gespecialiseerde meeting venues en hotels.

Voor de deelnemende congres- en vergaderlocaties is het een benchmarking-tool om de eigen prestaties af te zetten tegen concurrerende venues. Ook levert het hun aanvullende informatie voor investeringsbeslissingen en het aantrekken van investeerders.

De congres-&vergadermonitor is daarnaast een van de bouwstenen om tot een gedetailleerde en actuele berekening te komen van de toegevoegde waarde die de livecommunicatie-industrie heeft voor de Nederlandse economie.

Brede samenwerking

Publique werkt voor de Congres&Vergadermonitor samen met branchevereniging CLC-Vecta, vergelijkingsplatform MeetingReview en onderzoeksbureau Blauw. Dit partnership zorgt voor een kwalitatief gedegen onderzoek en een garantie voor continuïteit.

In de Raad van Advies zitten verder Stephan Stokkermans (Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin), Erik-Jan Ginjaar (Managing Director van Postillion Hotels), Riemer Rijpkema (voorzitter van het Eventplatform en voorzitter van Gastvrij Nederland) en Stef Driessen (Sector Banker Leisure bij ABN Amro).

Benchmarking-tool

Op 9 april is de eerste onderzoeksronde van start gegaan. De resultaten uit het onderzoek worden in juni gepubliceerd. De deelnemende locaties krijgen in mei toegang tot hun dashboard waarin zij hun resultaten kunnen afzetten tegen de benchmark in specifieke segmenten.

De Nederlandse Congres&Vergader Monitor is onderdeel van het Live Industry Dashboard op Publique.nl. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief