Beurzen, LiveWire

UFI European Conference verdiept de vijf trends in de beurzensector

UFI European Conference 2024 - Next Generation Leadership

De Europese UFI-conferentie bracht van 11 tot en met 13 juni 300 afgevaardigden uit 41 landen en regio’s naar Zürich. Het congres werd gehouden in Messe Zürich en was georganiseerd door MCH Group.

De inhoud van de conferentie van dit jaar was gecentreerd rond de vijf trends die UFI begin dit jaar aanduidde als de meest relevante voor onze sector: focus op de klant, versterking van de identiteit van het medium, consolidatie van de industrie en nieuwe spelers, AI en klimaatcrisis.

World Economic Forum

Elk van de trends had een hoofdpodiumsessie met een spreker van buiten de branche en een break-outsessie waar afgevaardigden de kans kregen om de trends onderling te bespreken. Het programma werd ingeleid met een keynote presentatie vanuit het mondiale economische perspectief door de bekende econoom en voormalig directeur van het World Economic Forum Stephane Garelli.

De Event Director Summit keerde voor het tweede jaar terug en vond plaats vlak voor het congres. Het bracht beursdirecteuren en portfoliodirecteuren van enkele van Europa’s toonaangevende beursmerken samen voor een intensieve dag van netwerken en leren, waarbij afgevaardigden naar Bazel reisden voor een exclusieve rondleiding door Art Basel.

Next generation

De winnaars van de Next Generation Leadership (NGL) Grant van 2024 kregen ook de kans om elkaar voor het eerst persoonlijk te ontmoeten in Zürich, wat een startpunt vormde voor hun zeven maanden durend project over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de beurzensector. De vijf begunstigden konden leiders uit de industrie interviewen en inzichten verzamelen voor hun onderzoek, dat zal worden gepresenteerd op het UFI Global Congress in november.

Zomerstrategiebijeenkomsten

De leidinggevende organen van UFI gebruiken het evenement traditioneel als achtergrond voor hun zomerstrategiebijeenkomsten. Naast andere beslissingen werd Panittha Buri aangewezen om UFI-voorzitter te worden voor de termijn van 2025/26. Ze zal volgend jaar november toetreden tot het UFI voorzitterstrio, na het UFI Global Congress in Keulen, Duitsland.

Tijdens de meeting van het Europese Chapter in Thessaloniki werd Griekenland aangekondigd als gastheer voor de Europese bijeenkomsten van volgend jaar, die een nieuwe naam zullen krijgen en zullen worden uitgebreid tot de ‘UFI European Events Week’, die plaatsvindt van 4 tot 6 juni 2025.

Naast de conferentie boden sportieve en sociale activiteiten de afgevaardigden de mogelijkheid om te netwerken en de gaststad te verkennen. De UFI Sports Club organiseerde hardlopen en voetvolley met het Zwitserse nationale voetvolleyteam, terwijl rondleidingen na de conferentie de afgevaardigden door Zürich en naar de Lindt Home of Chocolate brachten. Deze traditie op UFI-evenementen over de hele wereld biedt afgevaardigden de mogelijkheid om dieper te gaan verbindingen maken en zich onderdompelen in de cultuur van elke gaststad.

Nick Dugdale-Moore

“Ik ben erg tevreden met de algemene resultaten van de conferentie”, zegt Nick Dugdale-Moore, UFI Regional Director Europe. “Zoals altijd zijn het de mensen die het maken en we hadden opnieuw een zeer sterke opkomst, niet alleen uit Europa maar ook uit de rest van de wereld. Ik hoop dat de afgevaardigden het format van de inhoud op prijs stelden, inclusief het introduceren van meer meningen van buiten onze branche. En ik hoop dat we een aantal waardevolle lessen en inzichten hebben gegeven.”

Alle sessies zijn beschikbaar voor UFI-leden en congresdeelnemers als on-demand video's.

UFI Global Congress

Als de wereldwijde vereniging voor de beurzensector organiseert UFI jaarlijkse regionale congressen in Europa, Azië-Pacific, Amerika en het Midden-Oosten en Afrika, evenals het UFI Global Congress.

Het volgende evenement dat zal plaatsvinden is de UFI Americas Conference, 10-12 september in Monterrey, Mexico. Het UFI Global Congress vindt plaats van 20 tot 23 november in Keulen, Duitsland.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief