Artikelen geschreven door Ingezonden

Laurens Knoop - The School of Life

Oprichter The School of Life Amsterdam, Laurens Knoop, vertrekt

Oprichter en creatief directeur Laurens Knoop verlaat The School of Life Amsterdam, dat maakte hij vandaag bekend. Tien jaar geleden startte Knoop de Nederlandse vestiging, waar training van emotionele vaardigheden en diepgaande persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. 

LiveWire | 16-9-2024

Agrotechniek Holland 2024

Met 55.000 bezoekers succesvolle Agrotechniek en Groentechniek Holland

55.000 boeren, loonwerkers en groenprofessionals bezochten de afgelopen vier dagen de twee vakbeurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland in Biddinghuizen.

Beurzen, LiveWire | 14-9-2024

Het team van Maastricht Convention Bureau

Maastricht Convention Bureau viert 40 jaar

Op donderdag 5 september vond de 40-jarige jubileumviering van Maastricht Convention Bureau (MCB) plaats. Zo’n 100 gasten bestaande uit overheden, ondernemers uit de hospitality branche en vertegenwoordigers uit de wetenschappelijke wereld kwamen hiervoor samen in de heuvelachtige omgeving van Maastricht, op Château St. Gerlach.

LiveWire | 13-9-2024

e03d978e-f51a-458b-a921-fa991c75771c 960x640

Thx.agency lanceert Dutch Travel Blog Awards

Na zes succesvolle edities van de Belgian Travel Blog Awards organiseert het gespecialiseerde travel marketingbureau Thx.agency voor het eerst de Dutch Travel Blog Awards. De Nederlandse variant op het beproefde eventconcept uit België zal voor het eerst doorgaan op zaterdag 18 januari 2025 in Haarlemmermeer en dit in samenwerking met Corendon en Visit Haarlemmermeer.

LiveWire, Incentives, Company events | 11-9-2024

66e047c8207f6 960x640

Koninklijke Jaarbeurs en Heineken: een gouden duo

Heineken Nederland en Koninklijke Jaarbeurs verlengen en versterken hun samenwerking. De contractverlenging van vijf jaar benadrukt de goede band tussen de Utrechtse evenementenlocatie en de bierbrouwer, die sinds 2019 aan elkaar verbonden zijn. Bezoekers aan Jaarbeurs kunnen de komende jaren opnieuw genieten van een Heineken biertje, met of zonder alcohol, op onder andere Vakantiebeurs, Beurs Eigen Huis, BouwBeurs, MOTORbeurs Utrecht en tijdens theatervoorstellingen en congressen in het Beatrix Theater.

LiveWire, Beurzen, Congressen | 11-9-2024

Cijfers Horwath HOSTA 2024

Omzet hotels blijft stijgen, maar kosten stijgen sneller

Bezettingsgraden in hotels zijn in 2023 verder gegroeid en de kamerprijzen zijn flink boven die van 2019 uitgekomen. Dat resulteert in sterke verbeterde omzetten. Het slechte nieuws is dat kosten van personeel en inkoop nog sneller zijn gestegen, waardoor de resultaten minder zijn gegroeid. De verwachting is dat de omzetgroei de komende jaren afremt maar dat de kosten door blijven stijgen. Dit blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL, dat dinsdag 10 september wordt gepresenteerd tijdens het Horwath HTL Hotel Event 2024. 

Live Industry Dashboard | 10-9-2024

Michiel Blaauw in de bestuurskamer

Restauratie 110- jarige Bestuurskamer en Directiewissel bij de Industrieele Groote Club

De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) heeft deze zomer haar 108-jaar oude bestuurskamer volledig laten restaureren. Het houtwerk in deze historische ruimte is met zorg in oude glorie staat hersteld, waardoor het opnieuw de uitstraling heeft als bij de opening van de Club in 1916. Daarnaast is de verlichting volledig vernieuwd en verduurzaamd, met moderne bediening via een app. De bestuurskamer, die als vergader- en dinerlocatie dient voor leden van de sociëteit en businessclub aan de Dam, is ook beschikbaar voor de verhuur.

LiveWire, Congressen | 9-9-2024

Persfoto Venue Marketing Academy_960x640

Venue Marketing initieert webinar: Marketing Trends 2025 voor evenementenlocaties

Venue Marketing, dé opleidingsspecialist voor evenementenlocaties en hotels, organiseert op dinsdag 17 september van 09:30 uur tot 10:15 uur het exclusieve webinar ‘Marketing Trends 2025’. Dit webinar is speciaal ontwikkeld voor evenementenlocaties die hun marketingstrategie willen optimaliseren en zich willen voorbereiden op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de sector.

LiveWire | 9-9-2024

66d71b5178469_960x640

Koninklijke Jaarbeurs en FPT-VIMAG verlengen samenwerking voor TechniShow tot en met 2030

Met veel trots kondigen Koninklijke Jaarbeurs en FPT-VIMAG aan dat zij hun succesvolle samenwerking rondom TechniShow verlengen met minimaal drie nieuwe edities. TechniShow, de grootste en meest toonaangevende vakbeurs voor de maakindustrie in de Benelux, vindt in 2026, 2028 en 2030 in Jaarbeurs plaats. Deze verlenging onderstreept de continuïteit en groei van het evenement dat keer op keer het beste van technologische innovaties binnen de maakindustrie weet samen te brengen.

LiveWire, Beurzen | 4-9-2024

Sprekers van Amazon, TikTok en Canva in kennisprogramma IBTM World

IBTM World heeft de eerste elementen bekend gemaakt van haar Exceptional Experiences-programma, tijdens de internationale meetingvakbeurs van 19 tot en met 21 november in Fira de Barcelona. Onder de sprekers zijn er vertegenwoordigers van Amazon, TikTok en Canva.

LiveWire | 3-9-2024

Plaatsen tijdcapsule Koelnmesse - vullen met voorwerpen

Koelnmesse plaatst tijdcapsule met alledaagse voorwerpen in nieuw Confex-gebouw

Koelnmesse-CEO Gerald Böse heeft op woensdag 16 augustus een tijdcapsule geplaatst in de voet van het onlangs geopende Confex-gebouw. De capsule met alledaagse voorwerpen uit het honderdste jubileumjaar van het beursgebouw wordt pas weer geopend op het 150-jarig jubileum van Koelnmesse op 11 mei 2074.

Beurzen, LiveWire | 27-8-2024

Preshow F1 Dutch Grand Prix 2024

Holland op zijn best bij waanzinnige Pre Race Show Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Nog voordat de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix vandaag van start ging, waren de 100.000 racefans op Circuit Zandvoort getuige van een opeenstapeling van gedenkwaardige momenten. Met als hoogtepunten van de Pre Race Show de vlaggenparade met 92.000 vlaggen en de bijzondere vertolking van het volkslied door Duncan Laurence.

LiveWire, Sportevenementen | 25-8-2024

SAIL-Keyvisual-2025_kl

Kick-off SAIL Amsterdam 2025: eerste schepen bekend!

Op dinsdag 20 augustus was het precies één jaar voordat de speciale jubileumeditie van SAIL (20-24 augustus 2025) van start gaat. Tijdens de kick-off blikten voorzitter Arie Jan de Waard, directeuren Mitra van Raalten en Robert Visser vooruit en werden er in het bijzijn van betrokken Amsterdamse Wethouders, (nieuwe) partners en beschermheer van Stichting SAIL Amsterdam, Prins Maurits, nieuwe plannen gepresenteerd.

LiveWire, Festivals | 21-8-2024

Dineke Philipse en Jesper Tuinman

Nieuwe kennispartner Xpedite helpt leden CLC-VECTA met AI

CLC-Vecta, het kennis- en inspiratieplatform voor de livecommunicatiebranche, gaat samenwerken met Xpedite, een specialist in praktische AI-oplossingen. Eén van de doelstellingen van CLC-Vecta is het helpen professionaliseren van haar leden en de gehele branche. Generatieve AI biedt bij uitstek kansen om efficiënter en professioneler te ondernemen. Door de samenwerking met Xpedite biedt de vereniging haar leden de mogelijkheid om optimaal te profiteren van deze nieuwe technologie. 

Beurzen, LiveWire | 15-8-2024

img_2f231387-7b67-451a-b303-10eaf3661887_NNKd-frAb

We Meet gaat samenwerking aan met Campus Offices en breidt aanbod uit

Vergaderplatform We Meet breidt haar locatie aanbod uit door een samenwerking aan te gaan met de Twentse organisatie Campus Offices, die kantoorgebouwen in groeisteden exploiteert. Dankzij deze samenwerking is het aanbod van We Meet nu landelijk en zijn in iedere regio in Nederland snel en online goed geoutilleerde vergaderlocaties via het platform beschikbaar

LiveWire | 7-8-2024

Jochem Schut - Head of Hospitality Koninklijke Jaarbeurs

Jochem Schut nieuwe Head of Hospitality Koninklijke Jaarbeurs

Jochem Schut is gestart als Head of Hospitality bij Koninklijke Jaarbeurs. Hij volgt daarmee Bas Rietvelt op die zijn carrière op Bonaire voortzet. Schut was eerder General Manager van NinetyNine Hotel Amsterdam Airport en Director of Operations bij de Centro Hotel Group. In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor vier hotels in Nederland en Duitsland. 

LiveWire | 6-8-2024

Vondelpark

IASP 2024 Wereld Pijn Congres brengt pijnexperts wereldwijd naar Amsterdam: Gratis activiteiten voor bewoners

Van 5 tot 9 augustus verwelkomt de hoofdstad duizenden internationale pijnexperts voor het IASP 2024 Wereld Pijn Congres in de RAI Amsterdam. Uniek aan deze editie is het aanbod van (gratis) activiteiten voor Amsterdammers: voor mensen met pijn, hun naasten én andere geïnteresseerden. Het congres, dat de twee Nobelprijswinnaars Ardem Patapoutian en David Julius als sprekers heeft, bevordert de uitwisseling en samenwerking tussen duizenden onderzoekers, artsen, zorgverleners en beleidsmakers wereldwijd uit verschillende pijndisciplines. Het programma voor bewoners bevat onder andere dansworkshops in het Vondelpark, rondleidingen in het Rijksmuseum en comedyshows in Boom Chicago. Deze activiteiten zijn bedoeld om het brede publiek op een toegankelijke en positieve manier bewust te maken van pijn en pijnmanagement.

LiveWire | 1-8-2024

About Cats and Dogs 2022

Lifestyle evenement About Cats & Dogs stopt

About Cats & Dogs was twee jaar hét lifestyle evenement voor honden- en kattenliefhebbers in Koninklijke Jaarbeurs. Na twee edities maakt Jaarbeurs bekend te stoppen met de organisatie van het evenement. 

Beurzen, LiveWire | 29-7-2024

Samenwerking Easyfairs - Cobepa - Inflexion

Easyfairs voltooit strategische investeringen door Cobepa en Inflexion

Easyfairs maakt de voltooiing van de strategische investeringen van Cobepa en Inflexion in het in Brussel gevestigde internationale evenementenbedrijf bekend. Na de eerste aankondiging op 30 mei meldt Easyfairs dat inmiddels aan alle noodzakelijke voorwaarden is voldaan. Cobepa, Inflexion en Easyfairs-oprichter Eric Everard zijn allemaal gelijkwaardig vertegenwoordigd in dit partnerschap.

Beurzen, LiveWire | 25-7-2024

Vierdaagsefeesten 2024 Edwin Smits

Vierdaagsefeesten-week scoort een 8,2 bij bezoekers

Vierdaagsefeesten 2024 is getekend door goede doorstroom, met momenten van topdrukte. Van een editie met grote en bekende namen, zoals Bankzitters, Roxy Dekker en Lee Towers, tot bijzondere feestconcepten en culturele evenementen, schone straten, emotionele en indrukwekkende momenten. Bovenal was de authentieke, harmonieuze en verbroederende Vierdaagsefeesten-sfeer, die de week vertegenwoordigt en voelbaar was voor alle aanwezigen, die de feesten gemiddeld waarderen met een 8,2.

LiveWire, Festivals | 22-7-2024

Pagina 1 van 12