Catering op de stand? Live Cooking op de beurs? Volg deze spelregels voor standcatering en het wordt echt genieten voor jullie gasten.
- Zorg voor voldoende stroompunten voor alle apparatuur
- Zorg voor (24/7) nachtstroom voor koel/vriesapparatuur
- Is er stromend water nodig? Zorg voor een wateraanvoer- én afvoerpunt.
- Zorg voor voldoende servies of een vaatwasser.
- Gebruik professionele apparatuur. Ook voor de koffie.
- Kook elektrisch, keramisch of via inductie: op gas koken is in beurshallen niet toegestaan.
- Kook onder een afzuigkap. Dat is bij live cooking een vereiste.
- Plaats nooit een warmtebron (steamer, fornuis) in de buurt van koel/vries apparatuur.
- Zorg voor voldoende ventilatie bij inbouwapparatuur.
- Controleer vooraf de service van de leverancier/verhuurder van de apparatuur. Wat zijn de opties als er iets tijdens de beurs kapot gaat.
- Leef HACCP regels na.
- Let op bewaartemperaturen en temperatuurbereik van de koelinstallatie. Niet iedere koeling is geschikt voor vlees- en visproducten.
- Zorg ook voor gekoelde opslag van de voorraden drank en etenswaren.
- Controleer de temperatuur van de etenswaren. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert ook inspecties uit op beurzen.
- Dek alles af in de koelkasten/vitrines. Dit voorkomt uitdroging.