Festivals, LiveWire

NN North Sea Jazz Festival blijft de komende zeven jaar in Rotterdam

NN North Sea Jazz Festival blijft de komende zeven jaar in Rotterdam

Het NN North Sea Jazz Festival blijft nog eens zeven jaar verbonden aan Rotterdam. Vrijdag 12 juli werd daarvoor een nieuw contract ondertekend namens vertegenwoordigers van het festival, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Festivals en Rotterdam Ahoy.

Eerder op de dag werd bekend dat Nationale-Nederlanden (NN) ook de komende drie jaar als hoofd- en naamgevend sponsor verbonden blijft aan het festival.

Gevarieerde programmering

Het NN North Sea Jazz Festival is uitgegroeid tot een van de grootste en meest gerenommeerde jazzfestivals ter wereld. Jaarlijks trekt het festival zo’n 90.000 muziekliefhebbers.

Zowel gerenommeerde artiesten als opkomend talent vinden hun plek in de programmering waarin 1.300 artiesten drie dagen op 15 podia optreden. De toekomst van jazzmuziek komt voorbij, klassieke jazz krijgt ruim baan, maar er klinken ook andere genres zoals soul, hiphop, blues en pop.

Het festival blijft dus tenminste tot 2031 in Rotterdam. Dit is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van Rotterdam Festivals, het Havenbedrijf Rotterdam,Rotterdam Ahoy en de Gemeente Rotterdam.

Frans Vreeke, directeur a.i. van Rotterdam Festivals: “Het NN North Sea Jazz Festival bewijst zich al jaren als een belangrijk evenement voor onze stad. Het festival draagt bij aan de culturele rijkdom en internationale allure van Rotterdam.”

North Sea Round Town

“Bovendien is het festival steeds dieper geworteld in onze stad, doordat ze steeds meer de verbinding zoekt met Rotterdamse bedrijven, scholen en maatschappelijke instellingen om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk Rotterdammers genieten en profijt hebben van het festival”.

Daarnaast werkt NN North Sea Jazz Festival samen met North Sea Round Town, het evenement dat jaarlijks, hartje zomer, drie weken Rotterdam in het teken van jazz plaatst met meer dan 350 concerten op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad.

Ook wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) is blij dat NN North Sea Jazz Festival zich langer heeft verbonden aan Rotterdam. “Het zet Rotterdam op de kaart en levert de stad economisch veel. Heel veel Rotterdammers hebben het festival in hun hart gesloten. Laten we trots zijn op het NN North Sea Jazz Festival in Rotterdam”.

Jan Willem Luyken

Jan Willem Luyken, directeur van NN North Sea Jazz Festival: “Rotterdam is al bijna 20 jaar onze thuishaven, en de band met alle geledingen van de stad is inmiddels ijzersterk. De onvoorwaardelijke steun van onze Rotterdamse partners is een onmisbare pijler voor het festival.”

“We zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat we de samenwerking met Rotterdam Ahoy, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam mogen voortzetten en verder uitbouwen.”

Havenbedrijf Rotterdam

“Het is voor de haven belangrijk dat Rotterdam een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft, met een aangenaam woon- en leefklimaat”, zegt Boudewijn Siemons, CEO van

Havenbedrijf Rotterdam. “Het NN North Sea Jazz Festival vervult daarin al jarenlang een belangrijke rol. Daarnaast is muziek bij uitstek geschikt om mensen te verbinden. Daar dragen wij als Havenbedrijf graag aan bij”.

Rotterdam Ahoy

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: ‘’Wij kijken er ieder jaar naar uit om drie dagen lang vele muziekliefhebbers te verwelkomen in Rotterdam Ahoy. Het festival kent altijd een fantastische sfeer, mede dankzij de uitstekende samenwerking met NN North Sea Jazz Festival, Rotterdam Festivals, Havenbedrijf Rotterdam en alle betrokken organisaties vanuit de gemeente. Wij zijn dan ook ontzettend blij de komende zeven jaar een vervolg te mogen geven aan dit toonaangevende muziekfestival”.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief