Food&Business, LiveWire
Ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam heeft bierbrouwer Heineken – als trotse stadsgenoot en officieel partner van de jubileumviering – een speciaal pils gebrouwen: Heineken® Studio Mokum750.
Dit pils is gebrouwen in nauwe samenwerking met vijf Amsterdamse horecaondernemers en is een ode aan de karakteristieke cafécultuur van de hoofdstad. Het resultaat? Heineken omschrijft het als 'een fris, ongefilterd tarwepils met een verrassende twist op de vertrouwde Heineken-smaak: een vleugje korianderzaad zorgt voor een subtiele kruidige noot, terwijl citrahop extra verfrissing toevoegt.'
'Met Mokum750 wil Heineken niet alleen zijn waardering uitspreken voor de Amsterdamse café- en kroegcultuur, maar deze ook actief ondersteunen.'
Heineken® Studio Mokum750 werd woensdag feestelijk gepresenteerd bij Café De Eland. Het allereerste fust arriveerde per ‘bierboeierboot’, waarna het eerste glas werd getapt. Hierna werd om precies 19.50 uur (symbolisch 'zeven uur vijftig’) ook in de andere vier cafés die hebben meegedacht over Mokum750 gezamenlijk geproost – namelijk Café ’t Lommertje, Coco’s Outback, Arie Goudvisch en Café ’t Spuitje. Buurtbewoners, stamgasten en voorbijgangers vierden samen deze mijlpaal. Heineken® Studio Mokum750 is vanaf dit moment op de tap beschikbaar bij 200 Amsterdamse cafés.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.