LiveWire, Festivals

CTS Eventim sluit verkoopoptieovereenkomst met Vivendi

CTS Eventim homepage

CTS Eventim, een toonaangevende internationale aanbieder van ticketdiensten en live-entertainment, en Vivendi, een wereldleider op het gebied van cultuur, entertainment, media en communicatie, hebben een verkoopoptieovereenkomst getekend op de verkoop van Vivendi's festival- en internationale ticketingactiviteiten. De transactie moet in de komende maanden worden afgerond, na overleg met de betrokken personeelsvertegenwoordigingen.

Ticketing- en festivalactiviteiten

Hala Bavière, CEO van Vivendi Village en lid van het Uitvoerend Comité van Vivendi: “Ik ben trots op wat er in meer dan tien jaar is bereikt en ben buitengewoon dankbaar voor de sterke toewijding van alle betrokken teams. Wij bij Vivendi zijn ervan overtuigd dat CTS Eventim het juiste bedrijf zal zijn om onze ticketing- en festivalactiviteiten naar nieuwe hoogten te brengen, waarbij we See Tickets ondersteunen om een state-of-the-art bedrijf op het gebied van diensten en technologie te blijven, terwijl we tegelijkertijd de groei van de festivals bevorderen en het behoud van hun unieke identiteit en publiek.”

Klaus-Peter Schulenberg, CEO, CTS Eventim: “Met See Tickets en haar festivalactiviteiten heeft Vivendi twee opmerkelijke spelers gevestigd in de ticketing- en live-entertainmentsector. Ik wil Vivendi bedanken voor de productieve onderhandelingen, die een sterke basis hebben gelegd voor succes in een sector die in heel Europa een robuuste groei kent. De overname ondersteunt onze internationaliseringsstrategie en zal ook artiesten en hun managers ten goede komen, omdat we op wereldschaal nog naadlozere diensten kunnen aanbieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s om de toekomst van live-entertainment vorm te geven.”

See Tickets

See Tickets is een gerespecteerde, grote speler in de branche: als de nummer twee ticketaanbieder in Groot-Brittannië en een succesvolle speler op andere markten, biedt het uitgebreide ticketservices voor concerten, beurzen, sportevenementen en meer. Naast Groot-Brittannië is het bedrijf dat CTS Eventim gaat overnemen ook actief in zeven andere landen in Europa (België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland) en in de VS. Wereldwijd verkocht See Tickets in 2023 ongeveer 44 miljoen tickets.

Vivendi

Vivendi heeft ook een divers portfolio van zorgvuldig gekozen muziek- en live-evenementen gecreëerd die een uitmuntende fan-experience bieden door een sterke identiteit en een uniek merk. Tot de festivals behoren Junction 2 in het Verenigd Koninkrijk en Garorock in Frankrijk. De ticketing- en festivalactiviteiten van Vivendi, die CTS Eventim gaat overnemen, genereerden gezamenlijk €137 miljoen aan inkomsten in 2023. De ticketingactiviteiten genereerden daarvan grofweg €105 miljoen, waarbij de Britse markt verantwoordelijk was voor het grootste aandeel, gevolgd door de Amerikaanse
markt. De festivalactiviteiten die deel uitmaken van de huidige deal genereerden nog eens € 32
miljoen.

Passend nieuw huis

Met CTS Eventim heeft Vivendi een passend nieuw thuis gevonden voor haar festival en internationale ticketingactiviteiten. Het Duitse bedrijf is de nummer één provider van ticketing en live-entertainmentdiensten in Europa en de nummer twee in de wereld. Het werkt gepassioneerd samen met promotors en artiesten om uitzonderlijke live-entertainment te maken voor fans over de hele wereld – van wereldwijde tours en regionale concerten tot aan belangrijke sportevenementen. Het Eventim LIVE-netwerk is met 39 leden de grootste festivalpromotor in Europa. CTS Eventim is al vele jaren actief in de festivalmarkt en streeft naar het voortdurend uitbreiden van dit bruisende segment.

Maximale continuïteit

De transactie zorgt voor maximale continuïteit voor personeel, partners, de festivals zelf en de regio’s waar deze plaatsvinden. Zowel See Tickets als de festivals behouden hun bestaande identiteit en management. In lijn met haar transformatiestrategie zorgde Vivendi voor de interne en externe groei van haar ticketing- en festivalactiviteiten, door deze aan te passen aan de nieuwste verwachtingen van klanten en publiek. Deze activa zijn nu klaar om een nieuwe fase in hun ontwikkeling in te gaan bij een in Europa gevestigd bedrijf dat een grote aanwezigheid heeft in de wereldwijde live entertainmentsector.

De activiteiten in de concertzalen van Vivendi, waaronder L'Olympia in Parijs, evenals See Tickets France en Brive Festival, maken geen deel uit van deze overeenkomst. Aan de kant van de verkoper is deze overeenkomst onderworpen aan de informatie- en overlegprocedures waarbij de relevante personeelsvertegenwoordigingen betrokken zijn. CTS Eventim heeft er vertrouwen in dat deze transactie de komende maanden zal worden afgerond.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief