Congressen

Aantal foodtrucks meer dan verdubbeld in vijf jaar tijd

Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, een toename van 110 procent.

Foodtrucks zijn bij evenementen en ook beurzen bijna niet meer weg te denken. Voor 2022 staan dit jaar ruim 1.100 festivals gepland. Tijdens de coronaperiode is het aantal foodtrucks flink toegenomen. In 2017 telde het KVK Handelsregister net geen 1.200 foodtrucks. Anno 2022 zijn dit er bijna 2.500. Een toename van 110 procent in vijf jaar tijd.

Foodtrucks zijn steeds meer onderdeel van een event, vertelt Onno van Gent, eigenaar van platform Foodtruckbooking.com. “Ze dragen in belangrijke mate bij aan de sfeer. Daarbij vindt er een verschuiving plaats. De consument vindt niet alleen de kwaliteit van het eten belangrijk, hij vraagt ook om vernieuwing. Denk hierbij aan sushi, vegetarisch of vegan eten. Koken met producten van lokale ondernemers is daarnaast de trend. Een goede foodtruck onderscheidt zich met vers en gezond eten, gecombineerd met een origineel concept.”

Van Gent verwacht niet dat het aantal foodtruckondernemingen nog veel zal groeien. Wel verwacht hij dat het aantal foodtrucks per onderneming toeneemt: “Veel foodtruck-ondernemers zullen nu op een punt komen waar ze moeten beslissen of ze uitbreiden om er voldoende inkomen uit te blijven halen.”

Bekijk meer cijfers en grafieken over de foodtruckmarkt op KVK.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief