Congressen

Zwitserland: vergaderen met een goed gevoel

Organisatoren van congressen en incentive-reizen hebben steeds meer aandacht voor de ethische kant van hun evenement. Dit biedt een uitgelezen kans om de waarden van een organisatie opnieuw te bevestigen, waaronder de inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).Organisatoren kunnen dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door het opnemen van een groepsactiviteit voor vrijwilligerswerk of het steunen van een innovatief plaatselijk maatschappelijk project. Zwitserland is ideaal. In dit land zijn een aantal van de meest toonaangevende humanitaire organisaties opgericht, er zijn honderden internationale instellingen en ngo”s gevestigd en het is een pionier op het gebied van gemeenschapswerk. Het land biedt organisatoren en deelnemers van evenementen een unieke gelegenheid om hun betrokkenheid te tonen – en ondertussen onbetaalbare deskundigheid te delen.

Vrijwilligerswerk voor bedrijven
Een aantal organisaties in Zwitserland kan maatwerk leveren voor groepsactiviteiten op het gebied van vrijwilligerswerk voor bedrijven. Samenwerken aan een goed doel is een mooie manier om deelnemers te inspireren en te motiveren. Zij ervaren het tevreden gevoel van iets teruggeven aan de plaatselijke gemeenschap.
Natuurbescherming is bijvoorbeeld een ideale teambuildingactiviteit – vooral in Zwitserland, de thuisbasis van een aantal internationale natuurbeschermingsorganisaties met hun deskundigheid. Het compacte formaat van het land, de nabijheid van steden bij de natuur en de goede bereikbaarheid van schitterende landschappen dankzij het fantastische openbaar vervoer, maakt het organiseren van dergelijke activiteiten gemakkelijk. Zwitserlands uitstekende milieubeheer en zijn inzet voor duurzaamheid zijn terug te zien in de kwaliteit van de aangeboden programma”s.
De opties omvatten allerlei vrijwilligersprojecten, van het beschermen van habitats van bedreigde soorten tot bomen planten en onderhoud van wandelpaden. Groepen kunnen ook helpen om anderen te laten genieten van dit prachtige natuurlijke erfgoed – bijvoorbeeld door mee te helpen op een vakantiekamp voor kinderen uit gezinnen in een achterstandssituatie.

Swiss Parks
Swiss Parks is de organisatie die toezicht houdt op de Zwitserse nationale en regionale natuurparken. Vrijwilligersprogramma”s op maat voor groepen zijn ook te combineren met andere activiteiten, zoals congressen en ontdekkingstochten.

Momenteel zijn groepen welkom in 9 van de 20 parken, op spectaculaire locaties als het Jura-gebergte, de bossen van Pfyn/Finges en de hoge Alpen. De projecten bestaan uit allerlei activiteiten die belangrijk zijn voor de bescherming van de natuur. Ze voldoen allemaal aan de hoge duurzaamheidsnormen van Swiss Parks. Deelnemers leren het park kennen, ontmoeten de plaatselijke bevolking en proeven streekspecialiteiten. De deskundige begeleiders zien toe op de veiligheid en delen hun kennis over de plaatselijke habitats, flora en fauna.

De 9 parken, waar groepen welkom zijn: Gantrisch Nature Park (Schwarzenburg), Argovia Jurapark, Schaffhausen Nature Park (Wilchingen), Parc Ela (Savognin), Beverin Nature Park (Castl-Wergenstein), Chasseral Nature Park (St-Imler), Pfyn-Finges nature Park (Salgesch), Diemtigtal Nature Park (Oey-Diemtigen) en Jura Vaudois Nature Park (St-George).

Swiss Red Cross

Het internationale Rode Kruis is in 1863 opgericht in Genève. Drie jaar later werd de nationale Rode Kruisvereniging voor Zwitserland opgericht in Bern. Het Swiss red Cross (SRC) is de oudste en grootste hulpverleningsorganisatie van het land.

Het Swiss Red Cross bestaat uit 24 kantonale afdelingen, vijf reddingsorganisaties, drie stichtingen en twee verenigingen. Al 150 jaar zet de organisatie zich in voor de gezondheid, redding en integratie van de zwaksten in de maatschappij – oude, zieke en gehandicapte mensen, gezinnen met lage inkomens, vluchtelingen en migranten. Allerlei bedrijven hebben samen met het SRC vrijwilligersprogramma”s voor bedrijven ontwikkeld op uiteenlopende gebieden.

Meer informatie over Maatschappelijk verantwoord ondernemen: http://www.myswitzerland.com/nl-nl/meetings/corporate-social-responsability.html


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief