Congressen

World Pain Congress 2014 in Maastricht

De volgende editie van het World Pain Congress, dat elke twee jaar wordt gehouden, vindt in oktober 2014 in Maastricht plaats. Dat heeft het World Institute of Pain (WIP) onlangs in Miami Beach bekendgemaakt tijdens het World Pain Congress van 2012.De toekenning van het congres is een grote eer voor de vakgroep Anesthesiologie en Pijnbestrijding van het Maastricht UMC+. Het hoofd van die vakgroep, prof. dr. Maarten van Kleef, is dan ook buitengewoon in zijn nopjes. Van Kleef maakt deel uit van het wetenschappelijk comité van het organiserende World Institute of Pain (WIP). Van Kleef: “Het World Pain Congress is tot nu toe steeds gehouden in grote steden als Barcelona, Istanboel, New York, Boedapest en recentelijk in Miami Beach. Dat wij nu in Maastricht dit congres toegewezen krijgen, zegt vooral iets over de status van onze vakgroep. Het klinkt misschien arrogant, maar Maastricht heeft gewoon een goede naam als centrum van pijnbestrijding.”

Van Kleef hoopt tijdens het congres van 7 tot 10 mei 2014 de nodige concrete onderzoeksresultaten van zijn vakgroep te kunnen presenteren. Het World Pain Congress is bedoeld voor medisch specialisten en wetenschappers die zich bezighouden met pijn en pijnbestrijding, zoals anesthesiologen, neurologen en revalidatie-artsen. Het congres in Miami werd door 1700 medisch specialisten bezocht. “Het streven is om er in 2014 tweeduizend naar Maastricht te halen, maar als het er iets minder worden, zijn we ook al zeer tevreden”, aldus professor Van Kleef.

Het congres zal worden gehouden in het MECC. Charles Beckers van het MECC: “Wij zijn bijzonder trots dat wij het World Pain Congress in 2014 mogen accommoderen en faciliteren. Daarbij werken we nauw samen met het Maastricht UMC+ en het Maastricht Congres Bureau. Ook voor de stad Maastricht en de regio heeft het congres een groot economisch belang."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief