Congressen

Where Will Brussels Take You?

Brussels bevestigt zijn leidinggevende plaats voor de organisatie van congressen voor verenigingen volgens het verslag van de UIA.
 Brussel versterkt zijn leidinggevende plaats door de wereldwijde nummer 1 te worden inzake congressen voor verenigingen volgens het jaarverslag van de Unie van Internationale Verenigingen (Union of International Associations – UIA). Brussel doet het beter dan het jaar daarvoor en versterkt zijn leidinggevende positie in Europa en wereldwijd.

 Het aantal congressen van verenigingen in de hoofdstad is aanzienlijk toegenomen, met 36% ten opzichte van 2015. In 2016 werden er maar liefst 906 congressen gehouden in Brussel. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest doet het op internationaal vlak daarmee beter dan Singapore. De top twee wordt gevolgd door Seoel (526), Parijs (342) en Wenen (304). Brussel versterkt zo zijn aanwezigheid in de top, zowel wereldwijd als in Europa.

 Deze vooruitgang is des te opmerkelijker gezien de moeilijke context van de tragische gebeurtenissen van 2016. De internationale verenigingen kozen ondanks alles toch voor Brussel om hun congressen te organiseren. Een mooie erkenning van de genomen veiligheidsmaatregelen en van het werk van iedereen die in de toeristische sector werkt”, zegt Rudi Vervoort, Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

 Brussel heeft een aantal aanzienlijke voordelen voor de organisatoren van congressen. De geografische ligging is gunstig om een stevig netwerk van internationale verenigingen uit te bouwen. In combinatie met een gedegen voorbereiding zorgt dit voor de goede reputatie van het Gewest.

 Het Convention Bureau van visit.brussels biedt, in samenwerking met alle leveranciers, een grote expertise. Het staat in voor de organisatie en het goede verloop van de conferenties, meetings en evenementen.

 Het Association Bureau staat op zijn beurt alle internationale verenigingen bij die hun activiteiten in Brussel willen vestigen en zich willen aansluiten bij de 2000 andere verenigingen die al in de hoofdstad aanwezig zijn. Deze verenigingen vertegenwoordigen diverse sectoren, waardoor Brussel een voor werkgelegenheid zorgt en banden heeft met een sterke internationale uitstraling.

 Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels, is verheugd: “Dankzij de uitstekende relatie die visit.brussels al jaren heeft met alle betrokkenen van de sector konden we de hele wereld in de beste omstandigheden ontvangen, ondanks de omstandigheden. Ik ben trots op het werk van alle organisatoren van congressen die hun vertrouwen in Brussel hebben behouden. De opmerkelijke capaciteit van Brussel om alle soorten vergaderingen te ontvangen, is het resultaat van dit werk. “

 De capaciteit van Brussel om in alle omstandigheden meetings te organiseren, heeft de organisatoren van congressen gerustgesteld. Dit werd door het verslag van de UIA bevestigd.

Meer informatie over het Convention- en Association Bureau: www.visit.brussels/meetings
Meer informatie over de UIA: http://www.uia.org/

 Contacteer ons
visit.brussels, het officiële Brusselse agentschap voor Toerisme, verstrekt neutraal advies. Helene Visser, in samenwerking met haar Brusselse leisure & meeting collega’s, brengt u graag in contact met de juiste venues, hotels, lokale DMCs en andere dienstverleners zodat u het perfecte programma kunt organiseren voor uw klanten.

visit.brussels 
Helene Visser

Toeristisch Attaché
Prins Hendrikkade 186, 1011 TD Amsterdam
T (+31) (0)20 524 43 45
M (+31) (0)6 20 54 43 92
E h.visser@visitbrussels.be
W www.visit.brussels

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief