Congressen

WestCord wint tender voor hotel op Java-eiland

WestCord Hotels heeft met het plan Hotel Jakarta, de tender gewonnen die door de gemeente Amsterdam is uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel op de kop van Java-eiland.
Het concept voor Hotel Jakarta is in opdracht van WestCord Hotels ontwikkeld door SeARCH. Het duurzame gebouw heeft een voor Nederland bijzondere hoogbouwstructuur in hout en een transparante gevel met een doorgang naar de publieke voorzieningen als een wellness centrum en zwembad en een ‘pasar’ met allerlei horeca en culturele activiteiten. De grote subtropische binnentuin is door de transparantie van het gebouw een verlengstuk van de serie binnentuinen op Java eiland. Deze subtropische tuin wordt in samenwerking met De Hortus ontworpen en onderhouden. Westcord gaat een samenwerking aan met het Tropenmuseum voor de culturele programmering.

Tender Driehoek Kop Java Eiland

In september 2013 heeft Gebiedsontwikkeling van de gemeente Amsterdam een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling, realisatie  en financiering van een hotel op de Driehoek, een gebied op de kop van het Java-eiland. Vanwege de prominente ligging van de locatie, heeft de gemeenteraad voor deze locatie naar een uniek hotelconcept gezocht.
In de voorselectie zijn vijf plannen ingediend die aan de gestelde criteria inzake  duurzaamheid, architectuur en programma, voldeden. Van deze vijf zijn drie partijen gekozen voor de definitieve selectieronde. Zij kregen de gelegenheid hun plannen uit te werken.
Een vijfkoppige vakjury onder leiding van  voormalig rijksbouwmeester Kees Rijnboutt, heeft de plannen beoordeeld op de eerder genoemde criteria. Naast het unanieme oordeel van de vakjury heeft ook het financiële bod een rol gespeeld in de uiteindelijke toewijzing van de winnaar.

Bekijk hier de slideshow van het ontwerp

Rendering ontwerp Hotel Jakarta Amsterdam


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief