Beurzen, Live Industry Dashboard

Vakbeurs CES levert betrouwbare deelnamecijfers door onafhankelijk auditproces

Bezoekers CES 2024

De internationale technologiebeurs CES 2024, die plaatsvond van 9 tot en met 12 januari in Las Vegas, presenteerde aan de 4.300 exposanten ruim 135.000 bezoekers. Om de betrouwbaarheid van deze cijfers te waarborgen volgde organisator Consumer Technology Association’s (CTA) de richtlijnen van UFI – de wereldwijde vereniging voor de beursindustrie.  

Vertrouwen onder exposanten

“Onafhankelijke audits zorgen voor vertrouwen onder onze exposanten en hun CMO’s, die verwachten dat harde cijfers hun marketinginvesteringen zullen rechtvaardigen”, vertelt Gary Shapiro, voorzitter en CEO van CTA, aan het Amerikaanse platform Trade Show Executive.

“Organisatoren van beurzen concurreren om marketingdollars met gerichte uitgaven voor sociale media, activeringen en andere advertenties, en exposanten willen meetbare financiële resultaten zien van het geld dat ze hebben geïnvesteerd. Het uitvoeren van een onafhankelijke audit betaalt zich eenvoudig terug, want het levert betrouwbare gegevens op die de investering van een exposant helpen rechtvaardigen.”

Verloop auditproces

De eerste stap in het auditproces bestond uit een systeembeoordeling rondom het vastleggen van registraties. Tijdens de beurs selecteerde het auditteam willekeurig ongeveer honderd exposanten en controleerde het totale aantal vierkante meters en het totale aantal exposanten. Na afloopt van de beurs startte het CTA-team met het opschonen van alle gegevens.

“We beoordelen de media die zich op de locatie hebben aangemeld, we beoordelen duplicaten, we beoordelen studenten, we beoordelen het totale aantal sprekers en eventuele sprekerswijzigingen die ter plaatse hebben plaatsgevonden”, vertelt Adrienne Whitestone, Director of CES Operations, aan Trade Show Executive. Vooral het ontdubbelen van meer dan 135.000 bezoekers vormde de grootste uitdaging.

Tot slot laat de auditor eigen filteropdrachten los op de geschoonde database en controleert via een statistisch significante steekproef binnen elke geregistreerde groep of iemand daadwerkelijk aanwezig is geweest. Ook volgen nog controles op verdachte gegevens. 

UFI Approved International Event

Zodra de CTA het eindrapport heeft afgerond, zullen de auditors het officiële aanvraagformulier invullen om een UFI Approved International Event te worden.

 


CES 2024 in cijfers*

• Ruim 2,5 miljoen vierkante meter aan beursvloer, 15 procent groter dan CES 2023

• 4.300+ exposanten, waaronder 1.400+ startups binnen Eureka Park

• Meer dan 135.000 deelnemers, een record van meer dan 40 procent uit 150 landen, regio's en gebieden

• Meer dan 5.000 wereldwijde media- en contentmakers

• 60 procent van de Fortune 500-bedrijven

• 250+ conferentiesessies met 1.000+ sprekers

• Het CES 2024 Innovation Awards-programma ontving meer dan 3.000 inzendingen, een recordhoogte, en omvatte AI als nieuwe categorie

• Meer dan 25.000 media-content leidde tot meer dan 160 miljard vertoningen van CES 2024

 

*pre-auditcijfers


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief