Congressen

Utrecht meest geliefde provincie voor vergaderingen

In Utrecht werden er het afgelopen jaar veruit de meeste vergaderingen georganiseerd. Met 6.000 meetings was dit meer dan twee keer zoveel als in Zuid-Holland, de nummer twee. Qua uitgaven zijn de Groningers de zuinigste vergaderaars. Dit blijkt uit onderzoek van online meetingplatform Worldmeetings.
 
In Nederland werd er van november 2015 tot november 2016 in totaal bijna 15.000 keer een vergadering geboekt via het meetingplatform.
 
“Vanwege de centrale ligging is het niet vreemd dat Utrecht de nummer één vergaderprovincies is”, vertelt Bob Pieterson, directeur van Worldmeetings. “Wat wel opvallend is, is dat er in Utrecht meer dan honderd keer vaker vergaderd werd dan in Flevoland, dat toch ook behoorlijk centraal ligt. We denken dat dit komt vanwege oude gewoonten en het grotere aanbod van vergaderlocaties in Utrecht.”

Pieterson breekt een lans voor Flevoland: “De provincie kent veel groen en Almere en Lelystad zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Kortom, ook een regio voor een succesvolle vergadering.” 

Randstad

Na Utrecht wordt er het meest vergaderd in de Randstedelijke provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Wel zit er een behoorlijk verschil tussen de nummers twee en drie en de nummer één. In Zuid-Holland werd er afgelopen jaar nog geen 3.000 keer vergaderd en in Noord-Holland ligt het aantal meetings op zo’n 2.300. Pieterson: “Het aantal vergaderingen dat er in een provincie wordt georganiseerd, hangt ook af van het soort organisatie dat er gevestigd is en of er een vergadercultuur is.”
 

Rangschikking vergaderprovincies

 

No. Provincie meetings 2016
1 Utrecht 6.079
2 Zuid-Holland 2.975
3 Noord Holland 2.319
4 Gelderland 1.162
5 Overijssel 624
6 Noord Brabant 561
7 Groningen 532
8 Limburg 229
9 Drenthe 188
10 Friesland 153
11 Zeeland 59
12 Flevoland 52
     

Groningen let op de kleintjes

Uit het onderzoek van Worldmeetings blijkt bovendien dat Groningen de goedkoopste vergaderlocatie van Nederland is. Hoewel de provincie in de middenmoot zit qua aantal vergaderingen, geeft het veruit het minste geld uit. Met gemiddelde kosten van 733 euro per vergadering doet de provincie het een stuk zuiniger aan dan bijvoorbeeld Zuid-Holland (2.260 euro), Gelderland (2.090 euro) en Noord-Brabant (1.910 euro). Gemiddeld geven Nederlanders 1.638 euro per meeting uit.

 

Foto: iStock

  

 
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief