Beurzen, Live Industry Dashboard

UFI-onderzoek voorspelt recordomzet voor beurzensector in 2024

UFI Global Exhibition Barometer 2024

De internationale beursindustrie zal in 2024 naar recordniveaus groeien, zo stelt UFI in de 32e editie van haar Global Exhibition Barometer. De inkomsten zullen dit jaar naar verwachting gemiddeld 115 procent van het niveau van vóór de pandemie bereiken. De Duitse markt blijft daarbij achter.

Op 6 februari presenteerde de wereldwijde brancheorganisatie voorde beursindustrie de resultaten van haar enquête waaraan 419 beursbedrijven in 61 landen en regio’s aan mee hebben gewerkt.

Volledig hersteld

De resultaten laten zien dat de sector zich wereldwijd in de meeste markten in 2023 volledig heeft hersteld van de inzinking door de coronapandemie, waarbij de inkomsten gemiddeld een vergelijkbaar niveau bereikten als in 2019. Voor 2024 verwachten de beursbedrijven dat de omzet gemiddeld met 15 procent zal groeien.

In Duitsland, met een leidende marktpositie op het gebied van internationale beurzen, verloopt het herstel langzamer. In 2023 is de omzet blijven steken op 82 procent van de omzet in 2019. In 2024 verwachten de Duitse beurshuizen op een vergelijkbare omzet uit te komen als in het pre-coronajaar.

Infographic omzetontwikkeling beurzensector 2023-2024

Spanje en India sterk

Binnen Europa springt over 2023 Spanje eruit met een omzetstijging van 20 procent ten opzichte van 2019. Italië en Frankrijk behaalden een omzetstijging van respectievelijk 10 en 9 procent. Voor Nederland is geen detailleerde rapportage gemaakt vanwege het gering aantal deelnemers.

De beursbedrijven in Spanje gaan uit van een verdere groeiversnelling tot 31 procent omzetstijging ten opzichte van 2019, terwijl de bedrijven in Italië en Frankrijk verwachten een pas op de plaats te maken in 2024.

Buiten Europa valt met name India op met een omzet in 2023 die 127 procent hoger lag dan het pre-coronajaar, met de verwachting dat dit in 2024 zal doorgroeien naar 154 procent. In Noord-Amerika liggen deze cijfers op respectievelijk 96 en 112.

Meer personeel

Wereldwijd meldt 52 procent van de bedrijven dat ze van plan zijn hun personeelsbestand de komende zes maanden uit te breiden en 45 procent verklaart dat zij het huidige personeelsbestand stabiel zullen houden.

De ‘stand van de economie in de thuismarkt’ is de meest urgente kwestie (22 procent) onder de beursbedrijven, gevolgd door ‘mondiale economische ontwikkelingen’ (17 procent). Wereldwijd bestaat er een consensus dat AI de sector zal beïnvloeden. Dat vindt namelijk 91 procent van de bedrijven, tegenover 87 procent in de vorige editie van de Global Exhibition Barometer.

Infographic ontwikkeling personeelsbestand beurzensector

Volledig rapport

Het volledige rapport van de 32e editie van de UFI Global Exhibition Barometer is de downloaden van de website van de wereldwijde brancheorganisatie van de beursindustrie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief