Live Industry Dashboard, Incentives

Toename incentivereizen verwacht, met onderliggende spanningen

Cover Incentive Travel Index 2023

De Incentive Travel Index (ITI) van 2023 laat tot 2025 een groei zien van het aantal beloningsreizen en de uitgaven per persoon. Wel zijn de zorgen toegenomen over het ontbreken van een concrete financiële ROI en de kosten en zijn de onderlinge verhoudingen tussen opdrachtgevers en aanbieders onder druk komen te staan.

De Incentive Travel Index is een gezamenlijk initiatief van de Incentive Research Foundation (IRF) en de Society for Incentive Travel Excellence (SITE) en wordt uitgevoerd in samenwerking met Oxford Economics. Aan dit online onderzoek namen 2.464 respondenten deel, waarvan 14 procent uit West-Europa.

Meer activiteiten

Dit jaar verwacht 46 procent van de opdrachtgevers meer incentive travel activiteiten dan in 2022, oplopend tot 59 procent in 2025. Vooral in de sectoren pharma (75 procent), technologie (65 procent) en automotive (62 procent) verwachten bedrijven in 2025 meer incentivereizen te organiseren dan vorig jaar. Voorop loopt de Azië-Pacific regio (77 procent), terwijl in West-Europa slechts 50 procent een toename verwacht.

Grafiek budgetverdeling incentivereizen en verwachting toename

Hoger budget

In 2023 zullen volgens 43 procent van de opdrahtgevers de uitgaven per persoon hoger liggen dan in 2022. In 2025 is dat volgens 64 procent van de inkopers het geval.

Van het budget gaat gemiddeld 25 procent op aan vliegreizen en 22 procent aan overnachtingen. Food&Beverages en Activiteiten souperen respectievelijk 18 en 12 procent van het budget op. De rest gaat naar agent fees (9 procent), lokaal vervoer (8 procent) en overige (5 procent).

Toekomstige uitdagingen

Gevraagd naar toekomstige uitdagingen noemt 76 procent de stijgende kosten en inflatie en 55 procent het aantrekken en behouden van talent. 49 procent herkent zich in de problemen rondom korte-termijnplanning, 47 procent in het verlies van kennis door vertrokken medewerkers en 38 procent omtrent juridische aspecten door toenemende focus op contracten.

Verslechterde relatie

Zowel opdrachtgevers als aanbieders erkennen dat de onderlinge relatie is verslechterd, onder meer door de beperkte beschikbaarheid van vluchten en resorts. 48 procent vindt de verhoudingen verzwakt, uitdagend en onzeker en 25 procent van de respondenten noemt de relatie complex.

Op de website van Incentive Travel Index vind je de belangrijkste bevindingen uit 2023 en vind je ook de rapporten van voorgaande jaren.

 

 

 

 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief