Congressen

SVP Sfeerbeheer geeft preview van nieuwe Amsterdamse industriële locatie

De Kromhouthal

Aan de zonnige kant van het IJ, aan een ruime kade met voldoende parkeerplek, ligt een de ‘nieuwe’ industriële evenementen- en congreslocatie. De Kromhouthal is 20 meter hoog, 2.750 m2 groot en bevat 600 m2 aan flexibel in te delen break-outs. Exploitant SVP Sfeerbeheer gaf vrijdag 20 mei een preview van de locatie die nog volop in ontwikkeling is.

De rauwe uitstraling van deze voormalige  fabriekshal van machinefabrikant Stork is behouden gebleven, met een glazen dak op 20 meter hoogte, de stalen constructies, hijskranen en een lengte van 140 meter biedt De Kromhouthal een authentieke industriële sfeer.

 

De hal is onderdeel van industrieel bedrijfsterrein De Overkant. Eigenaar Woningstichting Eigen Haard is het complex aan het inrichten voor de vestiging van creatieve en ambachtelijke bedrijven en beoogd een samenkomen van werken, cultuur en horeca en op langere termijn ook wonen.

De Kromhouthal ligt aan de IJ- oever in Amsterdam-Noord schuin tegenover het Centraal Station, Muziekgebouw aan  ’t IJ en Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. Met een boottochtje van 10 minuten kun je overvaren van en naar deze locaties. Een binnenhaventje naast de hal maakt het mogelijk om voor de deur uit- en in te stappen. Op diezelfde plaats kunnen bussen voorrijden.  Verder beschikt het complex over veel gratis parkeerplaatsen.

Nathan Wiersma van evenementenbureau SVP Sfeerbeheer, de exploitant van De Kromhouthal, geeft aan de evenementenlocatie nog volop in ontwikkeling is. Zo moeten er nog toiletgroepen gerealiseerd worden in de kelder van het gebouw en is er per evenement een aparte vergunning nodig. Naar verwachting zal de locatie medio volgend jaar volledig operationeel zijn met een vaste bestemming voor evenementen.

www.deoverkant.com/evenementen


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief