Incentives, Live Industry Dashboard

Sterk herstel voor incentive travel reizen

Cover Incentive Travel Report 2023 van IBTM World

IBTM World’s 2023 Incentive Travel Report geeft aan dat de incentive travel sector zich snel herstelt. Mike Fletcher stelde het rapport samen voor de beursorganisator van de internationale meetingvakbeurs op basis van diverse onderzoeken van het afgelopen jaar.

Onderzoek van de 2022 Incentive Travel Index (ITI) – Een gezamenlijk initiatief van de Financial & Insurance Conference Professionals (FICP), Incentive Research Foundation (IRF) en de Society for Incentive Travel Excellence (Site), voorspelt dat het aantal mensen dat deelneemt aan stimulerings- en beloningsreizen wereldwijd dit jaar 48 procent hoger ligt dan in pre-coronajaar 2019. In 2024 zal die groei uitkomen op 61 procent.

Jaarlijkse groei van 12,1 procent

De wereldwijde marktwaarde voor incentivereizen zal tegen 2031 volgens cijfers gepubliceerd door Allied Market Research 216,8 miljard dollar (203,2 miljard euro) bedragen, uitgaande van de huidige jaarlijkse groei van 12,1 procent. Fletcher plaatst wel als kanttekening dat in 2017 nog een waardering van 805 miljard dollar (754 miljard euro) aan de incentive travel sector werd gehangen.

Financiële sector belangrijkste opdrachtgever

De financiële sector is momenteel de belangrijkste opdrachtgever. Ongeveer 63 procent van de incentive travel bureaus rangschikt deze sector in hun top drie klantsectoren. Bij 30 procent staat de financiële sector op nummer één wat betreft stimulerings- en beloningsreizen.

Andere sectoren die veel gebruik maken van incentive-reizen zijn SaaS (48 procent), Farmacie en gezondheidszorg (39),  Direct-to-Consumer (27) en Automotive (22 procent).

Authenticiteit, wellness en duurzaamheid

Het meest genoemde argument voor incentive reizen is vandaag de dag behoud van medewerkers (67 procent), zo blijkt uit de Incentive Travel Index.

Wat betreft invulling van het programma ligt de nadruk op authenticiteit, wellness en duurzaamheid. Werknemers leggen nu meer nadruk op waardevolle ervaringen, sociale verantwoordelijkheid (CSR) en het welzijn van werknemers; 35 procent van de respondenten hecht meer waarde aan welzijnsactiviteiten en 44 procent onderstreept het belang van CSR-gerichte activiteiten.

Het IBTM World’s 2023 Incentive Travel Report is voor iedereen te downloaden op de site van IBTM World. De internationale meetingvakbeurs vindt dit jaar plaats van 28 tot en met 30 december in Barcelona.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief