Congressen

Sonja Opreij-Speth en Vivi de Regt starten Landelijk Associatie Bureau

Vivi de Regt en Sonja Opreij-Speth, voorheen werkzaam bij respectievelijk Rotterdam Marketing en Maastricht Congres Bureau, hebben het Landelijk Associatie Bureau opgericht. Het LAB biedt Nederlandse (para)medische verenigingen kostenloos advies en ondersteuning voor de congressen, symposia, en andere bijeenkomsten die deze associaties organiseren.

Onder de aangeboden diensten vallen onder andere informatie over sponsoring, budgetten, locaties, congresorganisatiebureaus, en aanvullende zaken zoals transport, catering en personeel.  Ook (para)medisch specialisten worden bijgestaan door het LAB in hun initiatieven voor het organiseren van een bijeenkomst binnen hun vakgebied.

Het LAB haalt de financiering van de gratis adviesdiensten bij locaties en aanbieders uit de Nederlandse congres- en vergadermarkt.

In hun vorige functies hebben De Regt en Opreij-Speth tijdens het dagelijks contact met nationale associaties gemerkt dat er binnen deze verenigingen een aantal behoeften is.

"Dit werd bevestigd in het onderzoek dat voorafgaand aan de oprichting van het LAB werd gedaan", zegt Vivi de Regt. "Zo is er bijvoorbeeld sprake van grote versnippering in deze markt, waardoor het voor verenigingen niet eenvoudig is om inzage te krijgen in datgene wat er georganiseerd wordt binnen hun eigen vakgebied en in dat van aangrenzende vakgebieden. Omdat wij een databestand hebben ontwikkeld met daarin alle informatie over Nederlandse (para)medische associaties en de activiteiten die zij organiseren, brengen wij hier verandering in. Dit bestand wordt continu aangevuld en aangepast doordat wij doorlopend onderzoek verrichten binnen deze markt."

Sonja Opreij-Speth: "Daarnaast organiseren veel verenigingen meerdere bijeenkomsten, vaak uitgevoerd door medewerkers die dit naast hun dagelijkse werkzaamheden moeten inpassen. Zij kunnen vanaf nu de kosteloze hulp van het LAB inroepen om ideeën te krijgen voor originele locaties, en om in contact te komen met congresorganisatiebureaus en/of andere toeleveranciers zoals catering- en audiovisuele bedrijven."

Tenslotte organiseert het LAB symposia en workshops, speciaal voor medewerkers en bestuurders van medische verenigingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingegaan op de uitdagingen waar deze associaties dagelijks mee te maken hebben, en komen de trends en ontwikkelingen binnen deze markt uitgebreid aan bod.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief