LiveWire, Beurzen

Silmo Paris 2024 verwelkomt 32.125 bezoekers

Silmo

De Silmo Paris 2024 bewees opnieuw dé hotspot te zijn voor de optieksector. Vier dagen lang stond de beurs in het teken van de nieuwste trends, innovatieve ontwikkelingen en inspirerende ontmoetingen. Het B2B event trok professionals uit de hele wereld, die elkaar hier vonden voor veelbelovende innovaties en het leggen van waardevolle contacten.

Dit jaar verwelkomde Silmo Paris maar liefst 32.125 bezoekers, een groei van 2,6% ten opzichte van 2023. Van deze bezoekers was 52 procent internationaal en 48 procent Frans. Zij ontdekten de nieuwste producten van meer dan 900 exposanten, verspreid over 75.000 m² in de hallen 6 en 7 van Paris Nord Villepinte. Deze bruisende omgeving stimuleerde niet alleen nieuwe ontdekkingen, maar legde ook de basis voor samenwerkingen en veelbelovende projecten in de sector.

Optympics

De OPTympics was een leuke en uitdagende competitie waarin sport en de wereld van optiek samenkwamen. Net als atleten die hun grenzen verleggen, kregen opticiens de kans om hun vaardigheden op de proef te stellen vanuit passie, creativiteit en expertise. Meer dan 800 deelnemers deden mee! Klik hier om de resultaten te bekijken. In samenwerking met Radioottica, Nico Caradonna & Behind My Glass.

Factsheets MVO

Silmo zet zich actief in om de optieksector te ondersteunen bij het invoeren van een duurzame en ethische werkwijze. In samenwerking met het Hyssop Instituut stelt de Silmo praktische factsheets beschikbaar over belangrijke onderwerpen zoals inkoop, verpakking en transport om bedrijven te begeleiden bij het integreren van sociale verantwoordelijkheid in het hart van hun activiteiten. De factsheets bieden praktisch advies over hoe de ecologische footprint kan worden verkleind, diversiteit kan worden aangemoedigd en de transparantie van toeleveringsketens kan worden verbeterd. 

Silmo Paris 2025

Silmo Paris vindt volgend jaar plaats van 26 tot en met 29 September 2025 in Paris Nord Villepinte. Het volgende Silmo Family event vindt plaats van 20 tot en met 23 november 2024 in het Istanbul Expo Center/Yeşilköy.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief