Congressen

Rutten wordt hoofd fondsenwerving Van Gogh Museum

Jacqueline Rutten (1963) is benoemd tot hoofd Fondsenwerving en Relatiebeheer bij het Van Gogh Museum.Zij ziet veel mogelijkheden: "Ik wil een aantal mooie merken aan het Van Gogh Museum verbinden, waarmee we cultuursponsoring op een nieuwe manier kunnen activeren."
Als eindverantwoordelijke voor beleid en uitvoering van fondsenwerving en relatiebeheer van het museu, zou Rutten graag sponsors vinden voor bijvoorbeeld de Arabische en Japanse vertaling van de omvangrijke Brieven van Van Gogh. "Ook wil ik samen met een aantal sponsors Vincent van Gogh neerzetten als de Europeaan avant-la-lettre die hij was", aldus Rutten.

Rutten is sinds 1 augustus 2008 verbonden aan het Van Gogh Museum. Als manager Fondsenwerving was zij verantwoordelijk voor de relaties met bedrijven en fondsen, waaronder de sponsoring door KPN van Van Gogh en de kleuren van de nacht (2008) en de sponsoring door Citroën van de huidige tentoonstelling Picasso in Parijs 1900-1907. Daarvoor was Rutten werkzaam bij ABN AMRO, waar ze onder meer betrokken was bij sport- en cultuursponsorships zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament en Van Gogh Gauguin.

www.vangoghmuseum.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief