Congressen

Rosewood Hotel in 2023 in Amsterdam

Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 haar eerste hotel in Nederland en daarmee haar elfde in Europa. Het concern is aangesteld als manager door CTF Amsterdam van het Rosewood Amsterdam. Het hotel zal gehuisvest worden in het voormalige Paleis van Justitie, een karakteristiek pand dat uitkijkt op de Prinsengracht.

Paleis van Justitie

Het Paleis van Justitie dateert uit 1665 en is in 1836 uitgebreid door de Nederlandse architect Jan de Greef. Het gebouw heeft meer dan 175 jaar dienstgedaan als het belangrijkste gerechtshof in Amsterdam. Het Bureau Monumenten en Archeologie (BMA) en de stad Amsterdam zijn een nauwe samenwerking aangegaan om het kenmerkende karakter van het gebouw te bewaren. Zij hebben het in Nederland gevestigde architectenbureau Kentie & Partners uitgekozen, om het voortouw te nemen te bij de renovatie van het pand. Het interieurontwerp van het hotel is in handen van Studio Piet Boon. Boon zal de originele elementen en de kenmerkende Nederlandse identiteit van het pand behouden en deze vervlechten met de uitstraling van het hedendaagse Amsterdam.

Voorzieningen

Rosewood Amsterdam zal 134 kamers en suites tellen, drie restaurants, waarvan één Indiaas restaurant, diverse bars en Sense, een Rosewood Spa waarin ayurvedische behandelingen worden aangeboden, en een wellness- en fitnesscentrum met binnenzwembad.

Het hotel zal ruimte bieden aan meerdere zalen voor evenementen en vergaderingen, zoals een balzaal van 278 vierkante meter met geavanceerde audiovisuele apparatuur en natuurlijk daglicht. In de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel worden decoratieve details aangebracht als eerbetoon aan het pand en de stad. Daarnaast komen er een aantal ruimtes die gescheiden zijn maar toch samenhangen, bijvoorbeeld doordat contrasterende kleurenschema’s in elkaar zullen overvloeien. Dit geldt met name voor de lobby, waarin een bibliotheek gehuisvest zal worden met wetboeken die tegelijkertijd dienstdoen als kunstwerken.

Indiase Business Club

De bibliotheek zal bovendien onderdak bieden aan een Indiase Business Club om het zakendoen en netwerken op hoog niveau stimuleren. Alle openbare ruimtes kijken uit op drie verschillend aangelegde binnentuinen, een ontwerp van de landschapsarchitect Piet Oudoff.

“Wereldwijd weerspiegelen de panden van Rosewood dankzij hun ontwerp, inrichting en service de omgeving waarin zij staan en de ziel van deze bestemming. Rosewood Amsterdam zal daarop geen uitzondering vormen”, zegt Sonia Cheng, de CEO van de Rosewood Hotel Group. “Dankzij haar unieke karakter en cultuur is Amsterdam een geschikte locatie voor het uitdragen van de ‘A Sense of Place’ filosofie die bij Rosewood centraal staat: ‘plaatsbesef’. We kijken ernaar uit om de kenmerkende Amsterdamse charme te combineren met een modern stijlgevoel om zo niet alleen te voldoen aan de laatste standaarden op het gebied van luxe gastvrijheid, maar deze zelfs te overtreffen.“


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief