Festivals

Rechtszaak Free Your Mind tegen TicketSwap om mogelijke fraudegevoeligheid

Homepage Free Your Mind

Evenementenorganisatie Free Your Mind heeft een rechtszaak aangespannen tegen ticketplatform TicketSwap. De directie concludeert uit eigen onderzoek dat het online systeem ‘fraudegevoelig’ is. Free Your Mind wil daarom per direct niet meer met TicketSwap samenwerken.

TicketSwap is de grootste website in Nederland om aan tweedehands concert- of festivalkaartjes te komen. Free Your Mind is bekend van onder meer het gelijknamige festival in Arnhem. De organisatie claimt dat TicketSwap fraudegevoelig is en dat er bij ieder groot evenement zelfs ‘honderden teleurgestelde bezoekers voor de deur’ staan. Zij zouden valse tickets op het platform hebben gekocht. 

‘TicketSwap doet voorkomen dat haar systeem veilig is, terwijl dat niet zo blijkt te zijn’, laat de Free Your Mind organisatie aan het AD weten. Ze heeft daarvoor eigen onderzoek gedaan en voert een aantal mensen op dat een paar keer vergeefs voor de ingang stond.

Anoniem doorverkocht

Festivalorganisatoren zouden op deze manier ook niet meer weten wie er rondloopt op hun terrein, omdat kaarten anoniem worden doorverkocht. Het zou vaak zelfs om meer dan 50 procent van de verkochte kaarten gaan. ‘Wij kunnen dan niet voorafgaand aan het festival communiceren met onze bezoekers. Dus ook niet in geval van calamiteiten.’

Eerder verbood concertorganisator Mojo al doorverkoop van kaarten op TicketSwap vanwege vermeende fraudegevoeligheid.

Onbegrijpelijk

Een woordvoerder van TicketSwap reageert en zegt in het AD dat het platform ‘betrouwbaar, eerlijk en veilig’ is, onder meer dankzij beveiligingstechnologie. ‘Daar kan ook Free Your Mind gebruik van maken, maar doet dat niet. Dat vinden wij onbegrijpelijk.’


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief