Congressen, Company events
Postillion Hotels serveert voortaan standaard plantaardige gerechten in al haar vestigingen in Nederland. De hotelketen zet hiermee een belangrijke stap richting verduurzaming en kiest bewust voor een zogenoemd ‘Plant First’-beleid, waarbij vlees, vis en zuivel niet langer het uitgangspunt zijn op de menukaart.
Wie toch dierlijke producten wil bijbestellen, betaalt daar een toeslag van 25 eurocent per gerecht voor; dit bedrag wordt volledig ingezet voor CO₂-compensatie via de stichting Trees for All.
Het nieuwe foodconcept geldt voor alle locaties van Postillion Hotels, waaronder Amsterdam, Amersfoort Veluwemeer, Arnhem, Deventer, Dordrecht, Utrecht Bunnik en Rotterdam. Met het ‘Plant First’-principe staan groenten, granen, peulvruchten en andere plantaardige ingrediënten centraal. Dierlijke eiwitten blijven beschikbaar, maar alleen als bewuste keuze en niet langer als standaard.
De toeslag voor vlees, vis of zuivel wordt rechtstreeks gedoneerd aan gecertificeerde klimaatprojecten van Trees for All. Deze stichting investeert het geld onder meer in herbebossing, bosherstel en de ontwikkeling van voedselbossen wereldwijd.
Postillion Hotels kiest er bewust voor om iets meer te compenseren dan gemiddeld nodig is, om samen met haar gasten echt impact te maken. Voor elk gerecht met dierlijke eiwitten is de gemiddelde CO₂-uitstoot berekend en wordt deze gecompenseerd via gecertificeerde projecten volgens de internationale Plan Vivo-standaard, waarmee de CO₂-credits uniek en meetbaar zijn.
Het ontbijtbuffet blijft gevarieerd, met onder meer fruit, granola, kaas, eieren, plantaardige spreads en pancakes. Ook bij lunch en diner bestaat het merendeel van de gerechten voortaan uit plantaardige opties. Voor gasten die kiezen voor dierlijke eiwitten wordt waar mogelijk gekozen voor kip of hybride vlees – een combinatie van vlees en plantaardige eiwitten – om de uitstoot verder te beperken.
De ‘Plant First’-strategie is onderdeel van een bredere duurzaamheidsaanpak van Postillion Hotels. Zo worden alle locaties vanaf 2026 gasloos en wordt geïnvesteerd in zonnepanelen en slimme datatools ter vermindering van energieverbruik en voedselverspilling. Ook werkt de hotelketen met circulaire en lokale leveranciers en zijn meer dan 30.000 bomen geplant via het eigen Hotels for Trees-programma.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.