LiveWire, Sportevenementen

Organisator van NN Marathon Rotterdam Golazo lanceert de Kelvin Kiptum Foundation

Kelvin Kiptum

Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, lanceert de Kelvin Kiptum Foundation om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.

Een verlies

Met het overlijden van Kelvin Kiptum verliest de sportwereld een geweldige atleet. Maar bovenal verliest zijn familie een warme familieman en iemand die zijn directe omgeving een betere toekomst kon bieden. Kelvins recente sportieve successen boden zijn gezin en ouders uitzicht op zo een toekomst. Golazo wil - zoals het Kelvin in de voorbije jaren optimaal heeft bijgestaan - via de foundation dat perspectief blijven bieden.

Ondersteuning

Kelvins familie (en zijn twee jonge kinderen) kunnen rekenen op ondersteuning uit het fonds. Voor zijn directe omgeving zullen de plannen die Kelvin zelf had op het vlak van investeringen in het onderwijs en de infrastructuur ter plaatse worden opgepakt en uitgewerkt. Met de oprichting van een marathonteam en trainingsfaciliteiten voor jonge lopers, biedt de foundation hen de kans op een mogelijke atletiektoekomst. Golazo brengt alvast zelf de eerste 50.000 euro in het fonds in, symbolisch voor 1 euro per deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam.

Blijvende herinnering

Daarnaast worden tal van initiatieven ontplooid ter nagedachtenis aan Kelvin. "Bij de NN Marathon Rotterdam op 14 april zullen we stilstaan bij dit verlies", aldus Wilbert Lek, Directeur NN Marathon Rotterdam. "In Rotterdam zou Kelvin aan de start gestaan hebben met als doel zijn wereldrecord te verbreken en als eerste atleet onder de magische grens van 2 uur te lopen. Alle deelnemers aan het evenement ontvangen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. Ook wordt startnummer 1, welke al was toegekend aan Kelvin, niet uitgegeven."

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief