LiveWire

Oprichter The School of Life Amsterdam, Laurens Knoop, vertrekt

Laurens Knoop - The School of Life

Oprichter en creatief directeur Laurens Knoop verlaat The School of Life Amsterdam, dat maakte hij vandaag bekend. Tien jaar geleden startte Knoop de Nederlandse vestiging, waar training van emotionele vaardigheden en diepgaande persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan.

“Ik had in 2014 de eer om het concept van Alain de Botton naar Amsterdam te halen. Wat een bijzondere jaren zijn het geweest, waarin we enorm veel mensen en organisaties hebben geholpen met onze unieke toepassing van filosofie, psychologie en kunst”, blikt Knoop terug.

Tienjarig jubileum

Knoop neemt officieel afscheid tijdens het 10-jarig jubileum van The School of Life Amsterdam op 10 oktober, waar hij terug zal blikken op de lessen van het afgelopen decennium. Het jubileum wordt 10 dagen lang gevierd in de flagshipstore aan het Frederiksplein in Amsterdam, met een Business Breakfast en online met gratis talks. Op 12 oktober is er een jubileum event met muziek en sprekers in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Knoop: “Toen ik The School of Life Londen ontdekte wist ik onmiddellijk dat dit mijn professionele leven zou gaan bepalen en er een Amsterdamse vestiging moest komen. Het was de perfecte match tussen wat de wereld nodig had en waar mijn belangstelling en talenten lagen. We gaan uit van het eeuwenoude adagium: ‘zelfkennis is het begin van alle wijsheid’.”

De waarde van kunst voor het leven

Laurens Knoop was 10 jaar lang de creatief directeur van The School of Life. Hij bracht vele grote sprekers naar Amsterdam, zoals Esther Perel, Daniel Dennett en Malcolm Gladwell en verzamelde tegelijkertijd een groep gedreven docenten die dagelijks op hoog niveau trainingen verzorgt.

Tijdens de corona-lockdowns bracht hij een vernieuwend online programma met als hoogtepunt de reeksen Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren. Hiermee verdiepten duizenden mensen zich in de waarde van kunst voor het leven, aan de hand van live uitzendingen met de directeuren van de belangrijkste musea van ons land.

Cultureel ondernemerschap

Knoop: “Het was een onbeschrijfelijk mooie tijd. Ik kijk met trots terug op al die jaren samen programma’s maken voor honderdduizenden deelnemers en talloze organisaties waar we een klein vuurtje konden aansteken en die we soms flink lieten ontvlammen. Dat deden we met nationale en internationale topsprekers, dagelijkse classes en (online) reeksen met onze bevlogen kerndocenten en met ons eigen café en bookshop. Cultureel ondernemerschap met een geweldige community, altijd zonder subsidie of sponsoring."

"Ons bedrijf zal nog vele mensen en organisaties gaan helpen in de toekomst, omdat onze boodschap en werkwijze juist vandaag de dag zo actueel en belangrijk zijn.”

Zingeving en leiderschap

Alain de Botton: “The School of Life Amsterdam is een plek van buitengewoon inzicht, humor en menselijkheid. Het biedt programma's en ervaringen die levens hebben veranderd. In het middelpunt van veel van deze activiteiten staat Laurens Knoop, die zijn niet aflatende energie en levendige geest heeft gebracht naar een reeks uitdagingen en ervaringen. De wereldwijde familie van The School of Life wenst Amsterdam en Laurens het allerbeste voor de toekomst.”

Knoop: “Het is voor mij een goed moment om los te laten wat ik ooit begon met een klein team van enthousiaste droomdenkers. Mensen die net als ik overtuigd waren van het nut en noodzaak van meer zelfbewustzijn, emotionele intelligentie en het ontwikkelen van weerbaarheid en kalmte voor alles wat mensen in het leven gevraagd en ongevraagd op hun bordje krijgen. Ik draag het bedrijf nu over aan mijn partners, die het merk verder gaan laten groeien en bloeien.”

Josine Peters 

Josine Peters neemt als algemeen directeur van The School of Life Amsterdam de taken van Knoop over. Peters: “Als creatief directeur heeft Laurens The School of Life op de kaart gezet en laten floreren, daar ben ik hem enorm dankbaar voor en daar bouwen we op verder.”

Op het jubileum event vertelt Peters over de nieuwe koers van The School of Life Amsterdam: ‘Ontwikkeling van binnenuit, voor jezelf en je organisatie en waarom het juist nu zo belangrijk is dat organisaties zich richten op het ontwikkelen van emotionele vaardigheden’.

Peters: “Zingeving op het werk en leiderschap staan voor mij centraal. Tegenwoordig is het nog belangrijker dat een organisatie dé plek wordt waar collega’s zich veilig voelen om gezamenlijk richting te vinden en de gewenste resultaten te bereiken. Dat vraagt training en begeleiding, of iemand nu net begint op de arbeidsmarkt of al jarenlange leiderschapservaring heeft."

"Bij The School of Life werken we samen aan onder andere de emotionele vaardigheden die men nodig heeft om zichzelf beter te begrijpen, betekenisvolle relaties aan te gaan en gemeenschappelijke antwoorden te vinden op de vele uitdagingen die ons omringen.”

Jubileum activiteiten

Jubileum event

12 oktober
Talks van enkele van de beste sprekers: Laurens Knoop, Lammert Kamphuis, Josine Peters en Thijs Launspach. Muziek van Aafke Romeijn, Stand-up philosophy en meer. Locatie Nationale Opera & Ballet Amsterdam.

Online Talks

10 okt Ontdek jouw leiderschapsstijl, door Christianne Leenhouts
11 okt De kunst van het moedige gesprek, door Kevin Cruiming
14 okt De zin en onzin van intuïtie, door Barbara van der Steen
15 okt Filosofische hulp bij zingeving, door Jacob Koolstra
17 okt Train je innovativiteit, door Frits Philips


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief