Congressen

Ook Maarten van der Weijden op MPI Educational

MPI presenteert Maarten van der Weijden als bijzondere spreker op de MPI Educational. Olympisch Kampioen Van der Weijden zal de leerzame middag, waarbij een lange rij topsprekers uit de sportwereld de toehoorders komt inspireren, gepast afsluiten. De MPI Educational Insight in Sport Events vindt plaats op maandag 10 januari bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer.

Sportevenementen vertonen veel parallellen met de activiteiten van de MPI-leden. MPI neemt de gasten dan ook mee op een ontdekkingsreis door de wereld van sportevenementen. Er komen zaken aan bod zoals het bid voor het WK voetbal, de organisatie van het WK Judo en de impact van de start van de Tour de France. Effectmeting en ROI worden niet vergeten, ook bij sportevenementen is dit een hot issue.

Wie vragen heeft over het Olympisch Plan 2028, over het bid dat Nederland uit heeft gebracht op het WK Voetbal of bij andere berichten over een grootschalig sportevenement, kan tijdens de MPI Educational het antwoord verwachten. Aan de hand van best practices krijgen de aanwezigen meer inzicht in de organisatie van dergelijke evenementen en over nieuwe zakelijke kansen die de wereld van sportevenementen biedt.

Het programma:

Marije Dippel, NOC*NSF
Introductie op sport in Nederland. Wat is de rol van NOC*NSF bij de acquisitie en organisatie van internationale evenementen, wat is het Olympisch Plan 2028 en waarom zijn sportevenementen überhaupt belangrijk voor Nederland?

Na de introductie volgen aan de hand van drie case studies, de vier fasen van een evenement:

Verwerven van een sportevenement:
Henny Smorenburg, Holland-Belgium bid 2018-2022
Welke route is gekozen bij de recente WK voetbal bid, welke communicatiemiddelen en –kanalen zijn ingezet en welke learnings zijn er nu het evenement niet door Nederland is gewonnen?

Organiseren van een sportevenement:
Arie Kauffman, Judobond Nederland
De Judo Bond Nederland kreeg in 2005 het WK Judo 2009 toegewezen op grond van een succesvol uitgebracht bid. Het evenement werd georganiseerd in Ahoy Rotterdam. Er zal worden ingegaan op de organisatie van het WK vanaf het moment dat het werd toegewezen tot het moment dat het evenement daadwerkelijk plaatsvond.

Uitvoeren en impact van een sportevenement:
Wim Hendriks, gemeente Rotterdam
In juli dit jaar startte de Tour de France in Rotterdam. Wat is de impact op de stad en hoe heeft Rotterdam het evenement ingezet als middel en niet als doel op zich? Een inkijkje in de organisatie van ondermeer side events en omgang met de pers, sponsors, VIPS en niet te vergeten de renners en hun entourage.

ROI van een sportevenement:
Jan Vlasblom, Olympisch Vuur
De Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP) ontwikkelt momenteel een tool om de ROI en effecten van sportevenementen in kaart te brengen. Er wordt ingegaan op het nut van effectmeting van sportevenementen en hoe maatschappelijke discussies als ‘wat kost een evenement en wat levert het eigenlijk op?’ worden beantwoord.

De educational wordt afgesloten met een sessie door een wel heel speciale spreker:

Maarten van der Weijden – Olympisch kampioen lange afstand zwemmen
Maarten wordt wel de Lance Armstrong van het zwemmen genoemd. Als slotspreker van de MPI Educational neemt hij u mee in zijn Olympische droom. Hij spreekt gepassioneerd over zijn comeback na het overwinnen van zijn ziekte, over doorzettingsvermogen en ambitie, het omgaan met tegenslagen en succesvol samenwerken. Kortom: 45 minuten pure passie en bezieling waarmee MPI  wil inspireren in tijden waarin doorzettingsvermogen en gedrevenheid het verschil kunnen maken tussen ‘failure and success’!

Nieuwjaarsreceptie
Na de Educational is het tijd voor de Nieuwjaarsborrel. Waarbij wordt geproost op een nieuw jaar met vele kansen en uitdagingen, en genoten van een hapje en drankje met oude en nieuwe branchegenoten.

Probeer ”t zelf!
Altijd al eens willen bodyboarden? Dutch Water Dreams biedt de mogelijkheid kennis te maken met deze sport. Vergeet niet zwemkleding en een handdoek mee te nemen; het benodigde wetsuite wordt ter beschikking gesteld door DWD. Meer weten: www.dwd.nl

Nieuwkomersessie
Voorafgaande aan het programma vindt een Nieuwkomersessie plaats. Deze begint om 13.00 uur.

PROGRAMMA

13.30 uur: Ontvangst
14.00 uur: Begin Educational
17.00 uur: Borrel en mogelijkheid tot bodyboarden
19.00 uur: Einde

De Educational vindt plaats bij Dutch Water Dreams, Van der Hagenstraat 3 te Zoetermeer.

Meer info en inschrijven kan via www.mpiweb.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief