Beurzen

Nieuwe hoofdredacteur voor Expovisie en Conference Matters

Edwin Nunnink

In de hoofdredactie van de vaktitels Expovisie en Conference Matters vindt een wisseling van de wacht plaats. Hoofdredacteur Jeroen Mirck gooit het roer om: hij verruilt zijn hoofdredacteurschap voor een baan als politiek-bestuurlijk communicatieadviseur. Mirck wordt opgevolgd door Edwin Nunnink.

Nunnink is een vertrouwd gezicht, want hij was de afgelopen twee decennia hoofdredacteur bij de vorige eigenaar van beide titels Het Portaal Uitgevers. Na een overname werden Expovisie en Conference Matters op 1 mei 2022 eigendom van de nieuw opgerichte uitgeverij Zynchrone Media. Mirck startte daar als hoofdredacteur, maar kiest ervoor om het bedrijf te verlaten.

Succesvolle herstart

“Ik ben dol op de wereld van beurzen, congressen en evenementen, maar heb ook altijd een bovengemiddelde interesse gehad voor politieke communicatie”, zegt Mirck. “Bovendien was ik op zoek naar een betere werk-privébalans. Per 1 februari word ik communicatieadviseur bij Gemeente Beverwijk, waar ik me beroepsmatig ga communiceren over grootstedelijke thema’s in de regio waar ik zelf woon.”

“Ik ben zeer onder de indruk van de succesvolle herstart van Expovisie en Conference Matters in een periode waarin de live-communicatiesector na twee jaar stilstand weer op gang moest komen”, aldus Edwin Nunnink.

Ambities reiken ver

“De ambities van Zynchrone Media reiken echter verder. Live-communicatie verdient als essentiële marketing- en communicatie-tool een hoogwaardig platform als kenniscentrum en intermediair. Wij creëeren een platform dat marketeers en organisers journalistieke content biedt over ontwikkelingen op het gebied van live-communicatie, nu en in de toekomst, en waar ze tools vinden om het medium optimaal in te zetten. Dat geldt voor het hele brede spectrum van zakelijke evenementen, beurzen, congressen en festivals, waarbij we gebruik maken van alle relevante media.”

Twee denktanks

“We starten dit jaar met het digitale magazine NxtGenLive waarin we aanstormend talent en young professionals introduceren in de sector. Verder trappen we af met de IT Denktank en de Media Denktank, waarmee we als Zynchrone Media het voortouw willen nemen om het vak naar een hoger niveau te tillen. Samen met Ronnie Overgoor  van 7DTV introduceren we dit voorjaar ook nog eens livestreams en podcasts voor en door de industrie.”

Netwerk van professionals

“Voor het najaar staat ook de realisatie van een aantal nieuwe initiatieven gepland. Dat doen we overigens niet alleen. Er is in korte tijd een netwerk ontstaan van professionals van binnen en buiten de sector die enthousiast hun bijdrage leveren aan de uitwerking van deze ambitieuze plannen. Voor mij is het een hele eer om daar content wise sturing aan te mogen geven.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief