Congressen

Nieuw: The Department Challenge voor hotelbranche

Eventive Business Events lanceert een nieuw concept voor personeelsevenementen in de hotelbranche: The Department Challenge. Eventive ontwikkelde het teambuildingspel in eerste instantie als uniek concept voor Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit was zo”n succes dat het evenementenbureau besloot het concept beschikbaar te maken voor alle hotels.
In The Department Challenge krijgen hotelmedewerkers voor één dag een compleet andere functie. Zo wordt de housekeeper operationeel manager en de chef-kok receptioniste. Dit alles gebeurt in een geheel op maat gemaakt spel waarbij de medewerkers worden opgedeeld in teams. Elk team vormt een hotel op miniatuurformaat. De teams strijden tegen elkaar om als beste uit de bus te komen.

"Bij veel grotere hotels bestaat de behoefte aan een personeelsevenement waarbij medewerkers en afdelingen elkaar beter leren kennen," aldus Mariëlle van der Zouwen, managing director en event manager van Eventive. "Door de onregelmatige diensten zien ze elkaar niet vaak. Met deze business game maakt het hotelpersoneel met elkaar en elkaars werkzaamheden kennis. Het is een teambuildingsevent met inhoud, dat op een ludieke manier wordt aangepakt. De spellen die aan bod kunnen komen, zijn legio. Van biertapwedstrijden, het receptie spel, salesacties uitdaging, mayonaise tikken, afwaswedstrijden, turn-down service spel tot estafette borden lopen."

“De personeelsdag die Eventive voor ons heeft georganiseerd heeft een grote impact gehad op onze organisatie," vertelt Corine Kerkvliet van Grand Hotel Karel V. “Het besef van wat collega’s dagelijks doen en wat dat voor de hele organisatie betekent, heeft indruk gemaakt op iedereen. De groep is hechter geworden en het hart voor de zaak nog groter.”

“Wat we met dit concept willen bereiken, is het creëren van een optimaal saamhorigheidgevoel binnen teams die elke dag klaarstaan om hotelgasten een zo prettig mogelijk verblijf te bezorgen”, zegt Van der Zouwen. “Met een evenement als dit verras je je medewerkers en zij verrassen elkaar. Als je dan toch een personeelsuitje organiseert, waarom dan niet één met inhoud?”

Op de foto: Het eventive-team: Mariëlle van der Zouwen, managing director en event manager, Manon van Ree, event manager, Esther van Voorst, event manager, Natasja Hoogewerf, event manager en Ilonka Stevens, junior event manager.

www.eventive.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief