Congressen

NHTV opent academisch jaar met gouden jubileum

Het academisch jaar wordt op 1 september door de NHTV, de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, geopend in de Grote Kerk in Breda met een speciaal programma ter ere van haar 50-jarig bestaan. Onder de sprekers zal commissaris van de Koning uit Noord-Brabant Prof. Wim van den Donk zijn, om het succes van de hogeschool te roemen binnen het ondernemerschap in de provincie Noord-Brabant.

NHTV is in 1966 opgericht en heette voluit Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT). In 1987 fuseert het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) en werd het Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) en in 2001 werd daar nog iets aan toegevoegd: Internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV hoopt, dat aankomende wetgeving het mogelijk maakt om in internationale context de naam university te mogen voeren, omdat Nederlandse HBO-instellingen nu in feite op internationale achterstand staan.

Al jaren staat de businessgeoriënteerde NHTV in de top-3 van de beste hogescholen van Nederland en kreeg de hogeschool internationale erkenning van de World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association. NHTV heeft op dit moment vier locaties in Breda, zo”n 7.700 studenten uit meer dan 60 landen, 17 opleidingen in acht vakgebieden en maar liefst 27.000 alumni. Bovendien is het de enige hbo-instelling in Nederland die naast hbo-opleidingen ook wetenschappelijk onderwijs (wo) aanbiedt

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief