Congressen

MPI-bestuur bodyboardend het nieuwe jaar in

Op de eerste MPI educational van 2011 stalen niet alleen de sportieve sprekers de show. Voor het oog van menig toeschouwer doken enkele leden van het MPI-bestuur te water en luidde het nieuwe jaar sportief in: op een bodyboard.
De educational, die op 10 januari bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer plaatsvond, stond geheel in het teken van sport. De MPI nam het publiek mee op een ontdekkingsreis door de wereld van sportevenementen. Er waren stops bij het bid voor het WK voetbal, de organisatie van het WK Judo en de impact van de start van de Tour de France. Ook effectmeting en ROI werden niet vergeten. 

De eerste spreker was Marije Dippel van NOC*NSF. Zij vertelde over de rol van NOC*NSF bij de acquisitie en organisatie van internationale evenementen en gaf antwoord op de vragen ”Wat is het Olympisch Plan 2028?” en ”Waarom zijn sportevenementen überhaupt belangrijk voor Nederland?” Henny Smorenburg van het Holland-Belgium bid 2018-2022 vertelde voor welke route werd gekozen bij de recente WK voetbal bid, welke communicatiemiddelen en –kanalen werden ingezet en wat de learnings waren nu het evenement niet door Nederland is gewonnen. Arie Kauffman van Judobond Nederland verhaalde over de jaren 2005 en 2009 waarin de Judo Bond Nederland het WK Judo kreeg toegewezen op grond van een succesvol uitgebracht bid. Kauffman wijdde vooral uit over de organisatie van het WK vanaf het moment dat het werd toegewezen tot het moment dat het evenement daadwerkelijk plaatsvond. Wim Hendriks van de gemeente Rotterdam kwam aan het woord over de start van de Tour de France die vorig jaar in Rotterdam plaatsvond. Daarna vertelde Jan Vlasblom van Olympisch Vuur over de ontwikkeling van een tool om de ROI en effecten van sportevenementen in kaart te brengen.

De educational werd afgesloten door Olympisch Kampioen lange afstandzwemmen Maarten van der Weijden. Maarten wordt wel de Lance Armstrong van het zwemmen genoemd. Als slotspreker nam hij de aanwezigen mee in zijn ”olympische droom”. Hij sprak gepassioneerd over zijn comeback na het overwinnen van zijn ziekte, over doorzettingsvermogen en ambitie, het omgaan met tegenslagen en succesvol samenwerken. Na alle sprekers was iedereen toe aan een goede nieuwjaarsborrel. Er werd dan ook flink getoost op een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen.

De volgende MPI-bijeenkomst is de Get Connected Netwerkborrel op 14 april.
 
www.mpiweb.nl

Op de foto”s: MPI Netherlands-voorzitter Roel Frissen duikt ”in het diepe” op een bodyboard. Aan het eind van de educational heffen Maarten van der Weijden en Roel Frissen het glas, op een fit en gezond nieuwjaar.

Een bodyboard is een klein surfboard waarop je kunt liggen. Met behulp van dit board surf je van de golven af en kun je allerlei trucs uithalen. Je draagt zwemvliezen om meer vaart te maken. Het board zit aan je pols bevestigd met een touw, de zwenvliezen aan je enkels. Bodyboarden is iets makkelijker te leren dan surfen, want je hebt er minder evenwicht voor nodig. Meer info: www.dwd.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief