Congressen, Festivals

Metaverse-festival wil ook buitenland veroveren

De eerste editie van MET AMS is met meer dan 1.500 bezoekers een groot succes geworden. Tijdens dit festival konden bezoekers zich volledig onderdompelen in de onderwerpen Metaverse, NFT en Web 3.0.

Bekende merken als Azerion en Magnum, culturele instellingen zoals NXT Museum en Fabrique des Lumières en bureaus als Mobiquity en GoSpooky maakten onderdeel uit van het evenement. Maar ook metaverse pioniers als het Nederlandse Hodl, Stage 11 en CyberKongz deelden het podium met bekende namen zoals kunstenaar Dadara en YouTuber en crypto-ondernemer Kwebbelkop. Allen deelden hun visie op en ervaringen met de onbegrensde mogelijkheden van de Metaverse.

“We hebben met deze eerste editie van MET AMS laten zien dat de Metaverse enorm veel potentieel biedt om kunst, cultuur en ondernemerschap met elkaar te verbinden”, zegt Rik Woldring, een van de organisatoren. “Het is ons gelukt om grootscheeps kennis te delen, mensen van over de hele wereld te inspireren en Amsterdam het kloppend hart van de internationale Metaverse-community te laten zijn. Onze dank gaat uit naar alle bezoekers, sprekers, sponsoren en vrijwilligers. Het was out of this world.”

Metaverse als onontgonnen gebied

Het festival trok een breed internationaal publiek en maakte voor hen inzichtelijk wat de komst van de Metaverse gaat betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Zodoende kwam een bont gezelschap van designers, developers, kunstenaars, artiesten, ondernemers, investeerders, grote en kleine merken van over de hele wereld samen op het Westergasterrein in Amsterdam. Woldring: “De Metaverse is onontgonnen gebied. Dat biedt oneindig veel kansen voor zoveel verschillende werkvelden en expertises. Iedereen is enthousiast en leergierig. Het is digitaal pionieren en dat merk je aan de levendige vibe.”

Het festival was de eerste in zijn soort en speelde zich met dit succesvolle debuut meteen in de kijker bij andere organisatoren in andere landen. Het concept combineerde een inhoudelijke conferentie met een scala aan culturele side-events en een nachtprogrammering. “De Metaverse en alles wat daarbij komt kijken gaat in de toekomst impact hebben op iedereen zijn leven. MET AMS heeft laten zien dat het onderwerp Metaverse met de juiste insteek een grote massa kan aanspreken. We gaan dit concept daarom ook internationaal doorontwikkelen.” Naar welke landen MET AMS uitbreidt, kan nog niet bekend gemaakt worden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief