Congressen

MECC Maastricht: grondige renovatie en uitbreiding congrescentrum

MECC Maastricht staat aan de vooravond van een grondige renovatie en uitbreiding van het congrescentrum. De hedendaagse markt van beurzen en congressen is internationaal georiënteerd en congresgangers zijn ‘verwend’.
 Ze komen in de mooiste steden en op de prachtigste locaties. Om in deze markt te kunnen blijven scoren, is een opwaardering van het huidige congrescentrum een must. Er wordt komende jaren bijna 30 miljoen geïnvesteerd in een revitalisatie die een grote kwaliteitsimpuls voor het MECC gaat zijn. Niet alleen wordt het gebouw mooier en functioneler, ook zal het complex na afronding beter aansluiten bij de gebiedsontwikkeling van Maastricht Randwyck.

De meest opvallende uitbreiding is de glazen schil rond het bestaande auditorium, het epicentrum van MECC Maastricht. Dat is niet alleen een uiterlijke blikvanger, maar biedt ook de kans om het congrescentrum letterlijk in het licht te zetten en met vides en doorkijkjes transparanter te maken. Het congrescentrum krijgt zo een meer open karakter, waardoor bezoekers zich ook beter kunnen oriënteren. Een ander voordeel is dat de ombouw kans biedt om horeca te realiseren op het Forumplein, dat bovendien een aantrekkelijkere inrichting krijgt. Het moet een ontmoetingsplek worden voor duizenden kantoorwerkers uit de omgeving.

Ook het interieur van het auditorium is onderdeel van het plan, dat in zijn geheel wordt opgeknapt. Zo komen er veel zalen bij, wordt de Expo Foyer uitgebreid en wordt de Forum Passage voorzien van multifunctionele ruimtes. Het vernieuwde MECC biedt straks niet alleen ruimte voor 5.000 congresdeelnemers, de indeling wordt bovendien dusdanig dat twee of drie congressen tegelijkertijd kunnen worden gehouden.

Het ontwerp van dit plan komt van architectenbureau Cepezed. De oplevering van het nieuwe congrescentrum wordt voorzien eind 2020.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief