Congressen

Landhuis Sparrendaal krijgt nieuwe eigenaren en nieuw concept

Eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser en ondernemers Peter-Paul en Erika Swijnenburg, oprichters en eigenaren van Buitenplaats Amerongen, gaan samen investeren in de toekomst van Landgoed Sparrendaal in Driebergen. In het nieuwe concept wordt het landhuis de verbindende factor tussen evenementen, kunst en educatie, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor gaat 250 jaar historie hand in hand met kunst en hedendaags design.
 

 Buitenplaats Sparrendaal krijgt deze zomer een nieuw interieur, compleet met bar, lounge en front cooking meubel en zo ontstaat een combinatie tussen de goed bewaarde historische elementen (Louis XV stijl) en hedendaags interieurdesign. Ook het hele pakket audiovisuele middelen wordt gemoderniseerd en de verlichting krijgt een update. In de toekomst zullen hier ruim 130 particuliere en zakelijke bijeenkomsten georganiseerd worden. Het landhuis biedt in het nieuwe concept expositieruimte aan kwalitatieve hedendaagse kunst. Ook wordt er doorlopend gewerkt aan een educatief programma met kunstgeschiedenis als thema. 

Peter-Paul en Erika Swijnenburg zijn oprichters en eigenaren van Buitenplaats Amerongen. Ruim 9 jaar voeren zij de exploitatie van de bijgebouwen van Kasteel Amerongen. Peter-Paul Swijnenburg: “Onze visie is om een kwalitatief en gezond bedrijf in Sparrendaal te vestigen, zodat het historisch erfgoed behouden blijft.”
Vereniging Hendrick de Keyser (eigenaar van het landgoed) zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur.  


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief