Landgoed Zonheuvel, veelzijdige locatie midden in het groen

Landgoed Zonheuvel vanuit de lucht

Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt Hotel en Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel. Een bosrijk landgoed van 47 hectare groot op 3 minuten afstand van de A12. Op dit landgoed zijn vier verschillende gebouwen, met ieder een eigen stijl.

Het moderne paviljoengebouw, waar het restaurant, alle hotelkamers, een aantal vergaderzalen en de grootste congreszaal van de regio gesitueerd zijn. Deze congreszaal heeft een capaciteit tot 500 personen en is afgelopen najaar voorzien van compleet nieuw AV-techniek. De aansluitende ruimtes zijn zo ingericht dat de bijbehorende catering momenten vlekkeloos kunnen verlopen.

Stijlkamers en openluchttheater

Daarnaast is er het Koetshuis, het klassieke poortgebouw, met vergaderzalen in verschillende groottes. Dit was vroeger het huis waar de butler van de schrijver Maarten Maartens woonde en de koetsen en auto’s stonden. Deze beroemde schrijver, is degene die het Maarten Maartenshuis begin 1900 heeft laten bouwen. In dit monumentale huis zijn nog vele authentieke elementen te vinden.

Landgoed Zonheuvel diner setting

De stijlkamers op de begane grond zijn uitermate geschikt voor exclusieve diners voor gezelschappen tot 60 personen. De chef stelt (h)eerlijke gerechten samen en de restaurant manager die complimenterende wijnen schenkt, prikkelt deze culinaire ervaring alle zintuigen. Op de eerst verdieping van dit gebouw zijn ook vergaderzalen te vinden.

Naast het Maarten Maartenshuis ligt het Openluchttheater, waar 200 personen bijeen kunnen komen in de natuur. Verder zijn er nog twee lodges, gesitueerd tussen de bomen, waar natuurlijk vergaderen wel heel letterlijk wordt. Ideaal voor bijvoorbeeld heisessies of coaching.

Buitenactiviteiten en festivals

Het overige landgoed, de ruimte tussen en om deze gebouwen heen, biedt ook vele mogelijkheden. Zoals buitenactiviteiten tot aan (zakelijke) festivals. Er zijn verschillende wandelroutes op het terrein die te volgen zijn tussen de vergaderingen door. Echt tot rust komen en genieten van wat de omgeving te bieden heeft.

Het hotel beschikt over 110 hotelkamers, allen met uitzicht op de groene omgeving. Deze zijn, naast zakelijke overnachtingen, zeker ook te boeken voor een weekend weg. Heerlijk fietsen in de omgeving of tot rust komen in de natuur.

In het restaurant wordt het ontbijt, lunch en diner geserveerd. De gerechten zijn biologisch en veelal gemaakt van lokale ingrediënten. Zoals groenten en fruit uit de moestuin van Landgoed Zuylestein.

Focus op duurzaamheid

Er is een focus op duurzaamheid, denk hierbij aan een switch naar plant-based keuzes zoals de mayonaise en room. Dit is nog maar een klein voorbeeld van ‘duurzaam doen’ . Landgoed Zonheuvel is trotse houder van het green key gold certificaat, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidsector.

Kortom, Hotel en Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel is dé ideale en veelzijdige locatie voor alle soorten bijeenkomsten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief