Congressen

Kontakt der Kontinenten Joins the Pipe

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten start op de Dag van de Duurzaamheid 2010, 11 november 2010, een duurzame samenwerking met Stichting Jointhepipe.org. Dit is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld.Jointhepipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.

In de conferentiezalen en restaurants van het conferentiehotel wordt vanaf 11 november kraanwater uit porseleinen Jointhepipe-karaffen geserveerd. De gasten van het conferentiehotel kunnen een bijdrage leveren door het drinken van het kraanwater. Daarmee worden water- en sanitaire voorzieningen, zoals waterpijpleidingen en waterputten, in derde wereldlanden gefinancierd. Onderop de karaf staan de coördinaten van het waterproject waar de donatie aan bijdraagt.

“De doelstelling van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving. De samenwerking met Stichting Jointhepipe is ons daarom op het lijf geschreven”, zegt René Giel, manager van het conferentiehotel.

Een paar cijfers: gebotteld water is twee keer zo duur als benzine en tweeduizend keer duurder dan kraanwater. Nederland heeft het beste drinkwater van Europa, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. De eisen waar ons drinkwater aan moet voldoen zijn strenger dan de eisen waar mineraal- of bronwater aan moet voldoen. Elke dag sterven er vijfduizend kinderen door gebrek aan schoon drinkwater. Nederland verzamelt zo’n 1,2 miljoen ton plastic afval per jaar (500.000 waterflessen per dag). Mondiaal geven we honderd miljard per jaar aan flessenwater uit. Met dertig miljard kan de VN het aantal wereldburgers zonder drinkwater halveren. Er is 0,1 liter olie nodig voor de productie van één petfles. Per petfles is twee tot vijf liter water nodig om de machine te koelen.

René Giel:  "Dus ik roep hierbij iedereen op om bij ons voortaan voor 50 cent onbeperkt Jointhepipe-kraanwater te drinken."

www.kontaktderkontinenten.nl

www.jointhepipe.org


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief