Beurzen, LiveWire

Koelnmesse plaatst tijdcapsule met alledaagse voorwerpen in nieuw Confex-gebouw

Plaatsen tijdcapsule Koelnmesse - vullen met voorwerpen

Koelnmesse-CEO Gerald Böse heeft op woensdag 16 augustus een tijdcapsule geplaatst in de voet van het onlangs geopende Confex-gebouw. De capsule met alledaagse voorwerpen uit het honderdste jubileumjaar van het beursgebouw wordt pas weer geopend op het 150-jarig jubileum van Koelnmesse op 11 mei 2074.

Vertegenwoordigers van de Dom van Keulen verleenden hun steun. Onder andere de Dombouwvereniging van Keulen en de Dombouwer van Keulen Peter Füssenich droegen een stuk van de kathedraal bij aan de tijdcapsule. De deken van de Dom van Keulen Robert Kleine zegende de Confex na afloop.

"Naast het promoten van zaken, was het oprichtingsprincipe van Koelnmesse 100 jaar geleden om bij te dragen aan vrede en begrip tussen volkeren en generaties", aldus Gerald Böse, CEO van Koelnmesse. "We zijn er trots op dat we ons nog eens 100 jaar aan deze missie zullen wijden."

Carrousel

 

Inhoud tijdcapsule

De tijdcapsule bevat artefacten en hedendaagse documenten die een toekomstige generatie een indruk kunnen geven van het leven en werk op Koelnmesse en in Keulen vandaag de dag.

De tijdcapsule bevat krantenartikelen over de jubileumvieringen en een boek met verslagen die Koelnmesse heeft geproduceerd over het dagelijkse werk van het internationaal actieve beurzenbedrijf. Actuele foto's en een carnavalsmedaille van Koelnmesse's eerste deelname aan de Rose Monday Parade dit jaar zijn ook in de capsule geplaatst.

Herinnering aan Covid

Herinneringen aan de pandemie werden meegenomen als herinnering aan het grote keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf en het leven van de inwoners van Keulen. De tijdcapsule bevat een set FFP2-maskers en een COVID-19-test, evenals foto's van het grote vaccinatiecentrum van Keulen op het beursterrein in Deutz in 2020.

De tijdcapsule bevat ook een persoonlijk aandenken van Koelnmesse-CEO Gerald Böse, een aandenken aan de Europese kampioenschappen in Duitsland en nog veel meer, dat geheim blijft.

In de aanloop naar het evenement had Koelnmesse om suggesties gevraagd van haar ongeveer 800 werknemers op de locatie in Keulen en via de lokale kranten van Keulen en Radio Köln.

Stukje kathedraal

"We zijn verheugd dat we een stukje van de kathedraal aan dit doel kunnen bijdragen en willen Koelnmesse en haar gasten bedanken voor hun donaties, die ons werk om de Dom van Keulen te behouden ondersteunen", zei Udo Beyers van het bestuur van de Dombouwvereniging, die in 1842 werd opgericht.

Als onderdeel van de festiviteiten ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de beurs en de opening van het nieuwe congres- en evenementencentrum Confex op 28 juni, vroeg Koelnmesse haar gasten om geen geschenken te geven en in plaats daarvan te doneren aan de Dombouwvereniging. Koelnmesse zal het opgehaalde bedrag, ongeveer 10.000 euro, aanvullen met nog eens 1.924 euro, wat symbool staat voor het eigen oprichtingsjaar van het bedrijf.

Confex-gebouw ingezegend

Deken van de kathedraal Robert Kleine gaf het nieuwe Confex-gebouw vervolgens zijn traditionele zegen. Met wijwater en een gebed vroeg hij om bescherming en succes voor de locatie. "De zegen is voor iedereen die hier werkt en vergadert, ongeacht afkomst of religie. Koelnmesse brengt al 100 jaar mensen samen. Confex is ook een plek van vreedzame ontmoetingen en open uitwisseling, waar wij inwoners van Keulen de wereld verwelkomen. Moge dit gebouw deze missie nu en voor toekomstige generaties vervullen", aldus Kleine.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief