Beurzen, LiveWire

Koelnmesse breidt portfolio in Indonesië uit

Koelnmesse breidt portfolio in Indonesie uit

Koelnmesse en de Indonesische beursorganisator Traya Eksibisi Internasional breiden hun strategische partnerschap uit. De bedrijven zullen volgend jaar voor het eerst samen een groot evenement organiseren van 24 tot 27 september 2025 op de Jakarta International Expo (JI Expo).

Binnen deze context vinden er drie beurzen tegelijkertijd onder één dak plaats: de nieuw ontwikkelde evenementen Interzum Jakarta en International Hardware Fair (IHF) Indonesia - powered by Eisenwarenmesse, evenals het bestaande toonaangevende evenement voor de houtbewerkingsindustrie, Ifmac Woodmac.

Door deze evenementen samen te brengen, kan de hele waardeketen van de meubelproductie ook in Indonesië op één locatie gepresenteerd worden. Zo ontstaat er een gecentraliseerd zakelijk en communicatieplatform voor de nieuwste innovaties, trends en technologieën op het gebied van meubelproductie, houtbewerkingsmachines en hardware.

Synergiën ontwikkelen 

"Ik ben erg blij dat de expertise die we hebben opgedaan met onze succesvolle evenementen in Keulen, Internationale Eisenwarenmesse en Interzum, kan bijdragen aan dit veelbelovende partnerschap in Indonesië", legt Gerald Böse, CEO van Koelnmesse, uit. "Hierdoor kunnen we onze klanten op de Zuidoost-Aziatische markt ondersteunen en tegelijkertijd synergiën ontwikkelen tussen onze evenementen in Keulen en in het buitenland. Het is echt een win-winsituatie voor iedereen die erbij betrokken is."

"Zuidoost-Azië is de snelst groeiende economische regio ter wereld. Binnen deze regio is Indonesië de grootste markt met een relatief jonge bevolking van 280 miljoen mensen en een belangrijk centrum van de wereldwijde meubelproductie", benadrukt Böse. “Een specifiek afgestemd economisch beleid met uitgebreide investeringen in moderne productiefaciliteiten en infrastructuur, evenals maatregelen om de export van grondstoffen te beperken, ondersteunen ook de binnenlandse meubelsector. De groeiende bouwsector en stijgende verkopen in de doe-het-zelfsector hebben ook bijgedragen aan de positieve marktontwikkeling.”

Koelnmesse is sinds 2017 actief in Indonesië met de Indonesia Dental Exhibition and Conference (IDEC), de grootste tandheelkundige vakbeurs in Indonesië.

Internationale omzet groeit gestaag

Het percentage internationale inkomsten in de omzet van Koelnmesse ligt in de dubbele cijfers en groeit al jaren gestaag. Niet alleen gevestigde evenementen in het buitenland dragen hieraan bij, maar ook talrijke internationale premières, waaronder Interzum Forum Italy en de vakbeurs El Gran Salón Ferretero in Colombia.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief