LiveWire

Informa meldt aanhoudende groei in handelsupdate

Informa Market Trends

Informa, de internationale B2B Events, B2B Digital Services en Academic Markets Group, heeft op 21 juni een handelsupdate gepubliceerd ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering, waarin de aanhoudende sterke groei wordt bevestigd  en het bedrijf op schema is om de verwachtingen voor het hele jaar waar te maken.

Stephen A. Carter, Group Chief Executive van Informa: “De Informa Group is van versnelling veranderd en we realiseren nu een groei van meer dan 10 procent.”

“Onze strategie om ons te concentreren op gespecialiseerde markten, unieke inhoud en internationalisering levert een onderliggende omzetgroei met dubbele cijfers op, plus marge-vergroting en toenemende winsten en kasstromen.”

Belangrijkste ontwikkelingen

De belangrijkste punten in de handelsupdate van Informa:

• Sterke groei: onderliggende omzetgroei van 10,1 procent over vijf maanden, een weerspiegeling van sterke prestaties bij alle activiteiten;

• Omzetvooruitzicht: omzet van circa 1,4 miljard Britse pond (1,66 miljard euro) dit jaar tot nu toe, met nog eens circa 1 miljard pond (1,18 miljard euro) aan inkomsten uit abonnementen/exposanten vastgelegd voor 2024, en een sterke rebooking voor evenementen in 2025;

• Sterkte van de balans: groei van de vrije kasstroom en discipline op het gebied van kapitaalallocatie worden weerspiegeld in verbeterde kredietratings, waarbij Moody's en S&P Global opwaarderen naar respectievelijk Baa2 en BBB; Op koers voor meer dan 720 miljoen aan pond vrije kasstroom in 2024.

Verschillende markten

• B2B-markten: sterke vraag naar hoogwaardige, live B2B-ervaringen, gecombineerd met Informa's investeringen in digitale platforms en first-party data, stimuleert waardegroei en volume-uitbreiding in alle belangrijke geografische regio's; Op koers voor een hoge eencijferige onderliggende omzetgroei in 2024.

• Academische markten: consistente groei van de mondiale onderzoeksoutput, gecombineerd met Informa's investeringen in auteursdiensten en Pay-to-Publish-platforms, zorgt voor sterke abonnementsverlengingen en versnelling van open onderzoek toegankelijkheid; Op koers voor een onderliggende omzetgroei van meer dan 5 procent in 2024.

AI-versnelling

• AI-versnelling: voortdurende inzet van AI-technologie in de hele groep, wat productvoordelen en operationele efficiëntie oplevert, onder meer bij het indienen van onderzoeken, gegevensvalidatie en inhoudssamenvattingen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar gespecialiseerde deskundige agents via een niet-exclusieve partnerschaps- en gegevenstoegangsovereenkomst met een grote koper van AI/grote taalmodellen.

• Creatie van het in de VS genoteerde nieuwe TechTarget: voorgestelde combinatie van de digitale activiteiten van Informa Tech (Industry Dive, Omdia, Canalys, NetLine en de Digital Media Brands) met het op de NASDAQ genoteerde TechTarget ligt op schema om in het vierde kwartaal van 2024 te worden voltooid, waardoor een toonaangevende B2B Digital Services bedrijfsonderdeel ontstaat tegen eind 2024.

Aandeelhoudersrendement

• Versneld aandeelhoudersrendement: het operationele momentum en de sterke cashconversie blijven het stijgende aandeelhoudersrendement ondersteunen, waarbij het aandelen-inkoopprogramma voor 2024 onlangs met 50 procent is uitgebreid tot 0,5 miljard pond, waarvan tot nu toe meer dan 0,3 miljard pond is voltooid.

• Groei en versnelling van partnerschappen: de kracht van Informa in het ontwikkelen van partnerschappen om de expansie in belangrijke regio's en markten te versnellen, blijft ook een sterke groei opleveren in Saoedi-Arabië (Tahaluf, circa 51 procent) en China (Sinoexpo, circa 70 procent aandelenbelang), evenals zoals bij Retail Banking Intelligence (Curinos, circa 56 procent van de aandelen) en Beauty (BolognaFiere, circa 13,5 procent van de aandelen).

Op koers

• Marktrichtlijnen opnieuw bevestigd: op koers om de bovenkant van de richtlijnen voor 2024 te halen (exclusief enig effect van de voorgestelde combinatie met TechTarget, GBP / USD 1,25):

• Onderliggende omzetgroei van de Groep: hoge eencijferige groei

• Groepsomzet: 3.450 miljoen tot 3.500 miljoen pond

• Aangepaste bedrijfswinst voor de groep: 950 miljoen tot 970 miljoen pond

• Voor de groep aangepaste vrije kasstroom: ruim 720 miljoen pond


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief