Beurzen, LiveWire

IAAPA Expo Europe 2024 haalt record aantal bezoekers naar RAI Amsterdam

IAAPA Expo Europe 2024

IAAPA Expo Europe, het belangrijkste evenement voor de attractie- en amusementsindustrie, is donderdag 26 september afgesloten in de RAI Amsterdam. De editie in Amsterdam verwelkomde het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van IAAPA Expo Europe. Ruim 17.000 mensen kwamen een week lang bijeen om te netwerken met collega-professionals, best practices en concepten uit te wisselen en om de nieuwste innovaties te ontdekken die de industrie te bieden heeft. 

680 exposanten

“De editie in de Amsterdamse RAI overtrof alle verwachtingen en biedt de opmaat voor de volgende expo in Barcelona in 2025”, zegt Peter van der Schans, Executive Director en Vice President van IAAPA EMEA. “Amsterdam is altijd een uitstekende gastheer geweest en bood ook nu weer de ideale setting voor dit belangrijke evenement. Het succes van IAAPA Expo Europe 2024 is een bewijs van de steun van onze leden, partners en exposanten, en we waarderen hun toewijding aan onze industrie zeer.” 

Dit jaar waren 680 exposanten aanwezig op de beurs, die een oppervlakte had van ruim 18.000 vierkante meter. Daarmee overtrof deze editie het record van vorig jaar.

Positieve impact

“IAAPA Expo Europe laat de positieve impact van onze industrie zien en toont aan hoeveel we van elkaar kunnen leren”, voegt Jakob Wahl, President en CEO van IAAPA toe. “We vinden het fantastisch om te zien hoe onze gemeenschap elk jaar samenkomt om ideeën uit te wisselen en de toekomst van de attractie-industrie te vormgeeft.”

Een belangrijk onderdeel van IAAPA Expo Europe zijn de educatieve sessies. Dit jaar konden bezoekers aansluiten bij 60 sessies met 200 sprekers uit 20 landen. Deze sessies behandelen onderwerpen van a tot z, waaronder werkcultuur, duurzaamheid, veiligheid, trends en AI. 

Jong talent

Ook de IAAPA Foundation, die zich onder andere richt op jong talent, was sterk vertegenwoordigd op het evenement.  Met de verkoop van Nederlandse stroopwafels en een veiling op de beurs, haalden zij maar liefst 15.000 euro op. De veiling bestond uit items en belevingen die door de industrie zelf werden aangeboden zoals VIP-parkbezoeken, overnachtingen en een diner met Andreas Andersen. Het totaal opgehaalde bedrag werd door IAAPA verdubbeld om zo het toekomstige talent van de attractie-industrie verder te ondersteunen, dat het eindbedrag op 30.528 euro bracht. 

IAAPA Expo Europe 2025

IAAPA Expo Europe 2025 vindt volgend jaar van 23 tot en met 25 september plaats in Barcelona. Tot nu toe hebben 553 bedrijven aangegeven hier aanwezig te zijn. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief