LiveWire, Sportevenementen

Holland op zijn best bij waanzinnige Pre Race Show Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Preshow F1 Dutch Grand Prix 2024

Nog voordat de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix vandaag van start ging, waren de 100.000 racefans op Circuit Zandvoort getuige van een opeenstapeling van gedenkwaardige momenten. Met als hoogtepunten van de Pre Race Show de vlaggenparade met 92.000 vlaggen en de bijzondere vertolking van het volkslied door Duncan Laurence.

Bloemrijk schouwspel 

De Pre Race Show en Opening Ceremony vóór de start vormden een aaneenschakeling van waanzinnige mini-shows en acts, die werden ingeluid door een bijzondere Driver’s Parade. De coureurs reden rond op een prachtig ontworpen praalwagen, versierd met dahlia’s. Daarachter volgde een volledig in bloemen gestoken Formule 1-auto.Voor het bloemrijke schouwspel zijn in totaal 150.000 dahlia’s gebruikt. Daarmee tekende de Dutch Grand Prix in samenwerking met stichting Bloemencorso Bollenstreek voor het oog van de wereld wederom voor een mooi stukje Hollandpromotie.

Muzikale omlijsting

Kort voor de race openden Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en de Showfanfare Advendo Sneek de muzikale omlijsting van de Pre Race Show en met nog een kwartier te gaan toverde Nederlands bekendste en wereldberoemde illusionist Hans Klok de sportief directeur Jan Lammers mét de winnaarstrofee tevoorschijn.

Carrousel

 
Als slot vertolkte Eurovision Songfestival-winnaar Duncan Laurence vanachter zijn piano en voor het oog van de Koninklijke familie een ontroerende versie van het Wilhelmus. Vervolgens namen 92.000 fans op de tribunes , aangespoord door Tino Martin, deel aan de grootste vlaggenparade ooit bij een Nederlands sportevenement.

Ongelooflijke fanervaring

Ook het Formule 1 Management koestert het unieke entertainmentgehalte van de Dutch Grand Prix, benadrukte Louise Young, Director of Race Promotion van de Formula 1, dit weekeinde in Zandvoort.

“Zandvoort is een heel bijzondere race op de Formule 1-kalender, dat een geweldig erfgoed combineert met een ongelooflijke fanervaring. Daarmee wordt een hoge standaard gezet voor andere evenementen. Zelfs in het uitdagende weer kwamen de Nederlandse fans in grote aantallen op Super Friday. Dat is een compliment aan de fans waard.”

Dat zorgde voor waanzinnige beelden en een uitgelaten sfeer op de tribunes. Die werd zo mogelijk nog beter toen Max Verstappen na de start al voor de Tarzanbocht Lando Norris had gepasseerd.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief