Congressen

Hoe Erik Peekel vanuit huis deelneemt aan IMEX Frankfurt

Erik Peekel via de iPad robot op Imex Frankfurt 530px

Wat doe je als je een stand op IMEX hebt en je kunt er niet bij zijn? Erik Peekel (Aaaaha! the Actor Factory) bestuurt een iPad op wieltjes. Zo gaat hij op zijn stand in gesprek met de beursbezoekers. Ondertussen zit hij thuis in Rotterdam. De technologie trekt flink wat bekijks in Messe Frankfurt. Erik: “In de toekomst zullen meer mensen internationale evenementen bezoeken als robot.”

We hadden al hybride evenementen. Daarbij kunnen online deelnemers je evenement volgen op afstand. De iPad robot gaat een aantal stappen verder. Het is alsof je er echt bij bent. Erik zit tijdens de beurs IMEX thuis. Hij bestuurt de robot met zijn telefoon. Dat is eenvoudig. Met de camera kan hij zien waar hij rijdt op de beursvloer. Met pijltjes bestuurt hij de robot. Het apparaat is een iPad op wieltjes. Het lijkt op een kleine Segway. Je kunt er gemakkelijk alle kanten mee op.

Erik: “De robot trekt de aandacht. Zodra ik oogcontact heb met een bezoeker, houd ik een bordje omhoog. Daarop staat dat ze de koptelefoon op moeten pakken. Iedereen is nieuwsgierig. Ik heb veel bezoekers gesproken. Mijn collega’s bemannen de stand, zij nemen aansluitend het gesprek over.”

Aaaaha! the Actor Factory neemt deel aan de beurs IMEX. Erik kan er zelf niet bij zijn. Maarten Vanneste (ABBIT) bood deze oplossing. Maarten is de organisator van FRESH, een jaarlijks congres over evenement-innovatie. Abbit verhuurt de robot voor evenementen.

Waarom kan Erik niet live op IMEX staan? Bekijk dit korte filmpje: http://vimeo.com/95849457

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief