Congressen, LiveWire

Global Ocean Energy Event in 2026 naar Den Haag

International Conference on Ocean Energy 2024

Ocean Energy Systems (IEA-OES) van het Internationaal Energieagentschap heeft aangekondigd dat de volgende editie van het Global Ocean Energy-evenement, ICOE 2026, zal plaatsvinden in Den Haag. De aankondiging werd gedaan tijdens het evenement van dit jaar, dat van 17 tot en met 19 september werd gehouden in Melbourne, Australië.

Deze energieconferentie, met name gericht op golf-, getijden-, oceaanstromingen-, OTEC- en zoutgradiënttechnologieën, wordt georganiseerd door de Dutch Energy from Water Association (EWA), in samenwerking met partners Campus@Sea, The Hague & Partners, Netherlands Water Partnership (NWP), TU Delft, IRO en NedZero.

Offshore energie-innovatie

“Nederland, met zijn rijke maritieme geschiedenis en expertise in waterbeheer, is een wereldleider in offshore energie-innovatie. Gevestigd aan de Noordzee, organiseren we baanbrekende projecten op het gebied van golf-, getijden-, oceaanstromingen-, OTEC- en zoutgradiënttechnologieën. We kijken ernaar uit om deze innovaties te laten zien aan experts wereldwijd en nieuwe samenwerkingen te verkennen", zegt Peter Scheijgrond, CEO van Bluespring en voorzitter van EWA.

ICOE is een tweejaarlijkse conferentie die een belangrijke rol speelt bij het wereldwijd bevorderen van oceaanenergieën. Het brengt toonaangevende professionals, onderzoekers, beleidsmakers en experts in de toeleveringsketen van over de hele wereld samen om het nieuwste onderzoek, technologieën en best practices te delen. Dit wereldwijde evenement verenigt experts uit de sectoren offshore wind, olie en gas, aquacultuur en oceaanenergie.

Levendig ecosysteem

"Den Haag is een internationaal knooppunt voor energie en innovatie, met een levendig ecosysteem voor samenwerking, waaronder onze Offshore Test Site op slechts 12 km van de kust. We zijn verheugd om ICOE 2026 te organiseren en te laten zien hoe onze stad innovatieve ideeën ondersteunt die een wereldwijde impact hebben." Philip Mulder, Senior Policy Officer Impact Economy, gemeente Den Haag.

De conferentie omvat technische sessies, paneldiscussies en workshops gericht op de nieuwste trends en uitdagingen in de offshore-industrie, naast een tentoonstelling met geavanceerde technologieën. In 2025 wordt meer informatie over de locatie, data en onderwerpen gecommuniceerd.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief