Beurzen

Gemiddelde besteding op Negenmaanden beurs 203 euro

Bezoekers op Negenmaandenbeurs 2023

Met een gemiddeld bestedingsbedrag van €203 gaven bezoekers op de Negenmaandenbeurs meer uit dan vorig jaar. Nederlands grootste baby-event trok ruim 31.000 bezoekers.

Van 15 tot en met 18 februari was RAI Amsterdam wederom de place to be voor kersverse en aanstaande ouders tijdens de 37e editie van de Negenmaandenbeurs. Bezoekers konden op de beursvloer de slimme, serieuze, maar ook hilarische kanten van het ouderschap ondervinden. Deze beurseditie had een meer inhoudelijk karakter, extra aandacht voor vaders en weer veel innovaties.

Beursthema

Voormalig profvoetbalster en moeder Anouk Hoogendijk trapte de beurs af, die dit jaar als thema ‘alle ballen in de lucht houden’ had. Dit thema kwam onder andere tot uiting via de introducties van topinnovaties, masterclasses en natuurlijk de mogelijkheid tot het shoppen van babyspullen. De top drie onderwerpen waar ondervraagde bezoekers belangstelling in hadden: baby- en kinderkleding (67%), verzorging (54%) en nieuwe producten (53%).

Leerzaam én leuk

Gemiddeld lieten de ruim 31.000 bezoekers zich 3,5 uur informeren en inspireren in drie compleet gevulde hallen. Bovenal geven de aanstaande en kersverse ouders aan met het doel ‘een leuk dagje uit’ naar het evenement te zijn gekomen (74%), gevolgd door het profiteren van aanbiedingen (57%) en aankopen doen (50%). Van de bezoekers deed dan ook 85% een aankoop met een gemiddeld bestedingsbedrag van €203.
Sofie Spoorenberg, beursmanager van RAI Amsterdam: “Het bestedingsbedrag per bezoeker is nog net niet helemaal terug op niveau in vergelijking met voor corona, maar gezien de huidige inflatiecijfers valt het wel op.”

Tropenjaren platform

Naast het shoppen was er ook veel ruimte voor de -toekomstige- mama’s en papa’s om inspiratie op te doen via onder andere masterclasses, voorlichting vanuit de rijksoverheid en podcasts over duurzaamheid van het nieuw gelanceerde Tropenjaren platform.
De volgende editie van de Negenmaandenbeurs wordt gehouden van 14 tot en met 17 februari 2024 in RAI Amsterdam.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief