LiveWire, Congressen, Incentives, Beurzen

Gary Coombs benoemd tot COO IMEX Group

Gary Coombs - COO IMEX Group

Gary Coombs is benoemd tot Chief Operating Officer bij de IMEX Group. In de nieuw gecreëerde rol zal hij leiding geven aan de implementatie van de processen en structuren die nodig zijn om de strategische richting van de mondiale beursactiviteiten te ondersteunen. Als onderdeel van het senior managementteam van IMEX is Coombs ook lid van de Raad van Bestuur.

IMEX, opgericht in 2001, hield zijn eerste vakbeurs IMEX Frankfurt in 2003 en breidde zich uit naar de Verenigde Staten met de lancering van IMEX America in Las Vegas in 2011. De beurzen gericht op organisatoren van zakelijke evenementen trekken doorgaans meer dan 13.000 professionals uit de industrie uit 100 landen.

Coombs zal teams op diverse afdelingen coördineren om ervoor te zorgen dat de visie en initiatieven van het bedrijf worden gerealiseerd, waarbij de afdelingen Operations, Marcomms en IT & Transformation allemaal aan hem rapporteren.

Toekomstige ambities

De nieuwe rol is gecreëerd als onderdeel van een operationele evaluatie van het bedrijf met meer dan 80 medewerkers. Het zal ervoor zorgen dat alle teamstructuren en rollen de toekomstige ambities van het bedrijf ondersteunen en het realiseren van haar visie: een bloeiende mondiale zakelijke evenementenindustrie gericht op positieve verandering plus de nieuw gecreëerde waarden, waarbij mensen op de eerste plaats staan en gezamenlijk doelen bereiken en voorop lopen.

Online transformatie

Coombs trad in 2021 in dienst bij IMEX als Chief Information Officer en leidde projecten om de manier waarop het bedrijf technologie gebruikt te transformeren en zo een ​​verbeterde en efficiënte service voor klanten te creëren.

Hij hield toezicht op de lancering van een nieuw online platform, ondersteund door ExpoPlatform, ontworpen om waarde toe te voegen aan de deelname van bezoekers aan IMEX-beurzen met functies zoals gratis scannen van zakelijke leads voor alle bezoekers en exposanten.

Voordat hij bij IMEX kwam, bracht Coombs het grootste deel van zijn carrière door in de media- en evenementensector, waar hij functies bekleedde bij The Economist, EMAP en UBM. Hij is trots op het bouwen van sterke, goed presterende teams om de visie van een bedrijf waar te maken, ondersteund door technologie en data.

Samen bereiken

Coombs zegt over zijn nieuwe rol: “'Samen bereiken' is een van onze bedrijfswaarden en we zouden onze beurzen simpelweg niet kunnen leveren zonder de beste structuren, cultuur en processen die er zijn om het harde werk van ons team te ondersteunen. in dagelijks. Ik kijk er naar uit om ons getalenteerde en gepassioneerde team te helpen het bedrijf vooruit te helpen en voorop te blijven lopen.”

Carina Bauer, CEO van de IMEX Group: “Het kloppende hart van ons bedrijf zijn onze twee beurzen – IMEX Frankfurt en IMEX America – en het is onze kerntaak om ervoor te zorgen dat ze zakelijk voordeel, inspiratie en verbindingen met de wereldwijde ontmoetings- en evenementengemeenschap blijven bieden. doel. In zijn nieuwe rol zal Gary ervoor zorgen dat onze teams het best geplaatst zijn om dit te bereiken. We zijn verheugd hem te benoemen tot COO en kijken ernaar uit om met hem te blijven samenwerken om de impactvolle, vooruitstrevende beurzen te leveren waar we bekend om staan.”

Kajakken en paddleboarden

Buiten zijn werk haalt Gary uit Hove graag het meeste uit de zee die voor zijn deur ligt, door te kajakken of paddleboarden. Hij houdt ook van de sportschool en brengt tijd door met zijn vrouw en kinderen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief